Τρεις διαφορετικές συνταγές για κολοκυθάκια με...
Από τις συνταγές της Ελένης στην τηλεόραση του ALPHA, μπορείτε να δοκιμάσετε τα κολοκυθάκια με ρύζι από την Ημαθία, τα κολοκυθάκια κρύα σαλάτα με ανθότυρο, αλλά και τα κολοκυθάκια με κοτόπουλο γιαχνί.
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1/2 ματσάκι μαϊντανός χοντροκομμένος
1 σπιτικός ζωμός Knorr λαχανικών
1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια με το αλατοπίπερο, τον σπιτικό ζωμό και ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με το ρύζι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανόκαι το δυόσμο και καλύπτουμε με τις ντομάτες. Προσθέτουμε 6 φλιτζάνια νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΡΥΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
1 κιλό κολοκυθάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
300 γρμ. ανθότυρο
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann's
6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Αραδιάζουμε σε μία πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το ανθότυρο. Ανακατεύουμε σε ένα βαζάκι τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε στην σαλάτα.
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΧΝΙ
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
6 μπούτια από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 ½ κολοκυθάκια μικρά
2 ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 σπιτικό ζωμό Knorr λαχανικών
6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Βάζουμε στο φαγητό 2 ποτήρια νερό, τον σπιτικό ζωμό, και μαγειρεύουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Alphatv.gr
Διαβάστε επίσης: Λαχταριστά και πεντανόστιμα κανελόνια με κιμά!