Συνταγή για γευστικές χυλοπίτες με καπνιστό σολωμό

Για όσους θέλουν να πρωτοτυπήσουν στη μαγειρική, συνδυάζοντας ζυμαρικά με θαλασσινά, προτείνουμε τις γευστικές χυλοπίτες με καπνιστό σολωμό.
2'


Τα υλικά:

500 γραμμ. χυλοπίτες
350 γραμμ. κολοκυθάκια
Λίγα φύλλα ρόκας.
400 γραμμ. καπνιστός σολομός σε φέτες.
Μισό πράσο.
Ζωμός λαχανικών.
Κρέμα γάλακτος.
40 γραμμ. βούτυρο.

Εκτέλεση :

Καθαρίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε ροδέλες.
Καθαρίστε το πράσο και κόψτε το σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρετέ το σε μια
κατσαρόλα με το βούτυρο και προσθέστε τα κολοκυθάκια και λίγο αλάτι.
Περιχύστε τα με μια κουταλιά ζωμό λαχανικών, σκεπάστε την κατσαρόλα
Και σιγοβράστε τα. Αν θέλετε προσθέστε και λίγο άσπρο πιπέρι.
Στο μεταξύ, βράστε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό με λίγες σταγόνες
ελαιόλαδο για 3-5 λεπτά.
Πλύντε τη ρόκα και ψιλοκόψτε την. Κόψτε το σολομό σε λωρίδες.
Μόλις τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά,
ροσθέστε ¾ ποτηριού κρέμα γάλακτος, το σολομό και τη ρόκα και ανακατώστε.
Στραγγίστε τις χυλοπίτες, ρίξτε τις στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και
ξαναβάλετε τα για λίγο στη φωτιά (πολύ χαμηλή), ανακατώνοντας συνεχώς.
Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά ή καλύτερα κρύα.
Αν θέλετε βάλτε στα πιάτα λίγο ζωμό λαχανικών. Ο ζωμός αυτός ενδείκνυται
περισσότερο σ'αυτή την περίπτωση από το ζωμό κρέατος, γιατί είναι πιο ελαφρύς
και έχει πιο ουδέτερη γεύση. Μπορείτε να τον φτιάξετε βράζοντας σε αλατισμένο
νερό ένα καρότο, ένα κρεμμύδι και λίγο σέλινο (ή να χρησιμοποιήσετε κύβους ).
Σερβίρονται κρύα και σε μικρές ποσότητες.

Ένα πιάτο ιδανικό για εγκαίνια, μπουφέδες, γιορτές και επετείους, αλλά και για μια βραδιά στο σπίτι, μόνοι ή με φίλους, στο μπαλκόνι το καλοκαίρι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Zymaraki.gr

Διαβάστε επίσης: Μανιτάρια φούρνου: Παραδοσιακή συνταγή της ρωσικής κουζίνας