Σαρμάδες από την τοπική κουζίνα της Θράκης
Υλικα
1 συκωταρια αρνισια
τη σκέπη από το αρνί
1-2 αυγα (μεσα στη γέμιση)
1 κροκος (για το αλειμα)
2 ματσακια φρεσκα κρεμμυδακια
1 ματσάκι δυόσμο ή άνιθο
1 κουπα ρυζι καρολινα
αλατι-πιπερι
λιγο λαδι για το σωταρισμα
Εκτέλεση
Ζεματιζουμε τη συκωταρια και την ψιλοκοβουμε.
Σωταρουμε τα ψιλοκομμενα κρεμμυδακια και το ξερο κρεμμυδι με το λαδι.
Ριχνουμε τη συκωταρια, το ρυζι, τον δυόσμο, αλατι, πιπερι και οταν σωταριστουν καλα ολα μαζι κατεβάζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε 1-2 αυγα, ελαφρως κτυπημενα, και ανακατευουμε καλα.
Κόβουμε τη σκέπη σε κομμάτια, γεμίζουμε με το μειγμα και κλείνουμε σαν πακετάκι.
Βαζουμε τα σαρμαδάκια σ'ενα ταψι (οχι λαδωμενο), με τις ακρες προς τα κατω, αλείφουμε με τον κρόκο και βάζουμε γύρω-γύρω (αν θέλουμε) πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο (180 βαθμούς) μεχρι να ροδοκοκκινισουν.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
didymoteicho.net
Διαβάστε επίσης: Γνωρίστε τα παραδοσιακά αιγαιοπελαγίτικα τυριά!