Συνταγή για πατάτες Ντωφινουάζ

Επειδή και οι... Θρακιώτες πάνε Γαλλία, η εβρίτικη κουζίνα σας προτείνει τη συνταγή για πατάτες Ντωφινουάζ, πιάτο που σερβίρεται μόνο του ως ορεκτικό ή και ως συνοδευτικό για κρέας χοιρινό ή μοσχάρι.

Συνταγή για πατάτες Ντωφινουάζ
1'

Υλικά
1 κιλό πατάτες
3 κρεμμύδια μεγάλα
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρεγκάτο τυρί
1/2 φλυτζάνι τσ. παρμεζάνα
2 φλυτζάνια τσ. γάλα
1/2 φλυτζάνι τσ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο
Μαργαρίνη για το βουτύρωμα και πασπάλισμα

Προετοιμασία
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές στρόγγυλες φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε.
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι και ο μοσχοκάρυδο για να γίνει ένα μείγμα.

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με την μαργαρίνη και κατόπιν στρώνουμε τα σωταρισμένα κρεμμύδια, από πάνω μια στρώση πατάτες, να αλληλεπικαλύπτουν η μία την άλλη. Κατόπιν πασπαλίζουμε μια στρώση με τα τριμμένα τυριά μας, και συνεχίζουμε με μία στρώση πατάτες, εναλλάξ με τυριά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Στο τέλος περιχύνουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος με το γάλα που ετοιμάσαμε από πάνω και το σκορπάμε καλά να καλυφθεί όλο το πυρέξ. Βάζουμε και λίγα κομματάκια μαργαρίνη και έτοιμο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.

Καλή σας όρεξη.

Thrakiotika.blogspot

Διαβάστε επίσης: Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή