Συνταγή για μπακαλιάρο με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη

Από τις συνταγές της πλούσιας μοναστηριακής κουζίνας επιλέξαμε και σας προτείνουμε ένα πιάτο για τους λάτρεις του ψαριού, τον μπακαλιάρο με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη!
1'


ΥΛΙΚΑ :
750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Θυμάρι
Ρίγανη
1 κ. γ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει
2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές
3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά - σιγά να εξατμιστούν τα υγρά
4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.

Monastiriaka.gr

Διαβάστε επίσης: Σκέτη τρέλα: Κοτόπουλο γεμιστό με μουστάρδα και μοτσαρέλα!