Συνταγή για ρύζι με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια

Μπορεί να δείχνει απλό και να είναι όντως από τις πλέον εύκολες μοναστηριακές συνταγές, αλλά δεν παύει να είναι άκρως γευστικό και καθόλου επιβαρυντικό για την υγεία. Ο λόγος για τη συνταγή για ρύζι με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια.
1'

Υλικά :

2 κούπες μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 κούπες ρύζι (κίτρινο, για ρύζι σπυρωτό)
2 κρεμμύδια ξερά
1 κρεμμύδι φρέσκο
2 ντομάτες ώριμες φρέσκες ή ντοματάκια κονσέρβας
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά βούτυρο φυτικό
Λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγη καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση :

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια τις ντομάτες, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι και δύο κούπες νερό. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αφού βράσουμε το ρύζι, το σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Monastiriaka.gr

Διαβάστε επίσης: Χοιρινό μελένιο με αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα