Συνταγή για ντιπ πιπεριάς με φέτα

Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και απολαυστικό ορεκτικό, ειδικά για το καλοκαίρι, συνοδεία άλλων πιάτων ή ποτών, είναι το ντιπ πιπεριάς με φέτα.
1'

ΥΛΙΚΑ

πιπεριές κέρατα 2 με 3 ανάλογα το μέγεθος
τυρί φέτα 250 γραμμάρια
γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας γεμάτες
ελαιόλαδο με το μάτι
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι μπόλικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις πιπεριές.

Αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων τις βάζουμε μέσα σε ειδικό σκεύος και τις ψήνουμε για 3 λεπτά στο δυνατό. Στο ενδιάμεσο τις γυρίζουμε μια φορά.

Αν δεν έχουμε τις ψήνουμε στον κανονικό φούρνο για περίπου 15 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τις ψημένες πιπεριές και τις βάζουμε σε σακουλάκι για σάντουιτς το οποίο κλείνουμε από πάνω για να ιδρώσουν και να φεύγει ευκολότερα η φλούδα.

Αφαιρούμε τη φλούδα, το κοτσάνι και τα σπόρια.

Μέσα στο μίξερ βάζουμε τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, τη φέτα , το γιαούρτι και λιγάκι λάδι.

Αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι.

Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για μια ωρίτσα να δέσουν τα αρώματα και σερβίρουμε με κρακεράκια, με μπαστουνάκια λαχανικών και με οτιδήποτε άλλο φαντάζεστε!

lilaspurplethoughts.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης: Συνταγή για ρύζι με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια