Γεύσεις από τα Ζαγοροχώρια: Αλευρόπιτα
Πολύ απλή και ταπεινή, κρύβει ωστόσο πλούσια και καθαρή γεύση που θα κάνει το ταψί να αδειάσει στο πι και φι!
Πολυαγαπημένη τόσο για την γρηγοράδα της, όσο και για τα υλικά της που είναι πάντα στο ψυγείο μας!
Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι
4 αβγά
1/2 λίτρο γάλα
1/2 κεσεδάκι Βιτάμ (κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα)
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό των 200γρ.
500 γρ. τυρί
φρυγανιά
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί,το αλείφουμε με πολύ βούτυρο και έπειτα το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Βάζουμε σε μπολ τα αβγά,το γάλα,το γιαούρτι,τρίβουμε το τυρί από το οποίο κρατάμε λίγο για αργότερα και ανακατεύουμε.
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο του ταψιού.
Το απλώνουμε και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και λίγο ακόμη βούτυρο σε διάσπαρτα κομματάκια.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει και είμαστε έτοιμοι!
Kitchen-art-stories.blogspot
Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τώρα το... μπουγατσάν και σε παγωτό!