Μύδια σαγανάκι Θεσσαλονίκης με μουστάρδα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσεις τα μύδια, αλλά ένας από τους πλέον γευστικούς είναι τα μύδια σαγανάκι με μουστάρδα.

Μύδια σαγανάκι Θεσσαλονίκης με μουστάρδα
1'

ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μύδια ψίχα
• 1 Πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 3-4 κ.σ. μουστάρδα
• 300 γρ. φέτα χονδροκομμένη
• ½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
• Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
• 1Σόταρε την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
• 2Σβήσε με το κρασί και, αφού το μυρωδάτο μείγμα πάρει μια βράση, πρόσθεσε τα μύδια. Σημείωση: αν τα μύδια είναι φρέσκα χωρίς κέλυφος, προσθέτεις λίγο από το νερό της συσκευασίας. Αλλιώς νεράκι.
• 3Πρόσθεσε και τη μουστάρδα
και άφησε τα μύδια να βράσουν.
• 4Μόλις είναι έτοιμα, μπορείς πλέον να προσθέσεις τη φέτα κομμένη σε κυβάκια και να χυλώσεις το σαγανάκι με λίγο αλεύρι.
Καλή όρεξη!

Cookoo.gr

Διαβάστε επίσης: Γεύσεις από τα Ζαγοροχώρια: Αλευρόπιτα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή