Μύδια σαγανάκι Θεσσαλονίκης με μουστάρδα
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μύδια ψίχα
• 1 Πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 3-4 κ.σ. μουστάρδα
• 300 γρ. φέτα χονδροκομμένη
• ½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
• Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
• 1Σόταρε την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
• 2Σβήσε με το κρασί και, αφού το μυρωδάτο μείγμα πάρει μια βράση, πρόσθεσε τα μύδια. Σημείωση: αν τα μύδια είναι φρέσκα χωρίς κέλυφος, προσθέτεις λίγο από το νερό της συσκευασίας. Αλλιώς νεράκι.
• 3Πρόσθεσε και τη μουστάρδα
και άφησε τα μύδια να βράσουν.
• 4Μόλις είναι έτοιμα, μπορείς πλέον να προσθέσεις τη φέτα κομμένη σε κυβάκια και να χυλώσεις το σαγανάκι με λίγο αλεύρι.
Καλή όρεξη!
Cookoo.gr
Διαβάστε επίσης: Γεύσεις από τα Ζαγοροχώρια: Αλευρόπιτα