Η κακαβιά του Σεπτέμβρη
Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε επίσημα, ωστόσο οι ζεστές ημέρες θα αργήσουν να μας αποχαιρετήσουν... Σήμερα, λοιπόν, πρωτομηνιά θα μαγειρέψουμε ένα φαγητό που μυρίζει θάλασσα και ενδείκνυται για όλες τις εποχές. Θα μπούμε στην κουζίνα και θα φτιάξουμε την αγαπημένη μας κακαβιά..
Κακαβιά, μια παραδοσιακή σούπα που φτιάχνουν οι ψαράδες και όχι μόνο. Μια από τις καλύτερες σούπες με ψάρια που έχετε δοκιμάσει.
• από 1/2 κ. ψαράκια μικρά (σκορπίνα, μπακαλιαράκια, σκάροι, σάλπες)
• 1 ματσάκι σέλινο
• 1 ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
• 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
• 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 3-4 καρότα
• 2 μέτριες πατάτες
• 2 κολοκυθάκια
• 2 κ.σ. λάδι
• λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια.
Στη συνέχεια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε όλα τα λαχανικά με 8 ποτήρια νερό, λάδι και αλατοπίπερο και αφήνετε να βράσουν για 1/2 ώρα περίπου.
Προσοχή, τα κολοκυθάκια βάλτε τα προς το τέλος γιατί βράζουν γρήγορα.
Αφαιρείτε τα λαχανικά και βάζετε τα ψαράκια να βράσουν για 20 λεπτά με λεμόνι(δεν κλείνετε το καπάκι για να φεύγει η πολλή ψαρίλα) και στη συνέχεια σουρώνετε το ζουμί μήπως και έχουν μείνει ψαροκόκκαλα.
Αν θέλετε λιώνετε στο multi όλα τα λαχανικά και μετά ξαναρίχνετε τον πολτό μέσα στο ζωμό ψαριών μας.
Τα ψάρια τα σερβίρετε συνήθως ξεχωριστά από την κακαβιά!