Παραλήρημα Guardian για το «μπουγατσάν»

Το κρουασάν «παντρεύεται» με τη μπουγάτσα και από την ένωση δημιουργείται το μοναδικό «μπουγατσάν», για το οποίο παραληρεί η Βρετανική Guardian!
1'

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτό το... ιδιαίτερο γλυκό δημιουργήθηκε από την οικονομική κρίση και τη γενιά του Instagram και συνδυάζει το κρουασάν με την κρέμα που έχει η «κλασική» μπουγάτσα της Βόρειας Ελλάδας.

«Το 2013 ο Κώστας Καπετανάκης και η γυναίκα του Μαρία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αποφάσισαν να επενδύσουν τις οικονομίες τους ανοίγοντας ένα καφέ στην οδό Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη και το ονόμασαν Estrella» αναφέρει ο Guardian και συνεχίζει «η επιτυχία του βοηθήθηκε από την εφεύρεση του μπουγατσάν, από τον σεφ Δημήτρη Κοπαράνη, που εκτός του ότι είναι γευστικό, δείχνει πολύ εντυπωσιακό, ιδιαίτερα όταν προσθέσει κανείς σοκολάτα».

Όταν ο Κοπαράνης το ονόμασε μπουγατσάν και το πόσταρε στο Instagram έγινε αμέσως viral και το γλυκό άρχισε να ξεπουλάει.

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του καφέ έχουν δώσει απεριόριστο ελεύθερο χρόνο στον Κοπαράνη για να δημιουργήσει νέα πιάτα, όπως σαλάτες που σερβίρονται σε βαζάκια μαρμελάδας ή πίτσα που προέρχεται από το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις