Το εθνικό μας φαγητό – Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Το «εθνικό», αλλά παράλληλα και παραδοσιακό πιάτο για την ημέρα του Ευαγγελισμού είναι ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά.
Από εκκλησιαστικής άποψης, κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επιτρέψει στους πιστούς μονάχα δύο φορές να φάνε ψάρι.
Αυτές οι δύο μέρες είναι η 25η Μάρτιου (του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) και την Κυριακή των Βαΐων που δεν έχει σταθερή ημερομηνία.
Γιατί όμως… μπακαλιάρο;
Ο παστός μπακαλιάρος ήταν πάντα η πιο οικονομική λύση από άποψη ψαριού στο ελληνικό τραπέζι.
Παράλληλα οι πιστοί ξέρουν ότι θα βρουν παστό μπακαλιάρο ακόμη και στα μικρά μπακάλικα, στα πιο απομακρυσμένα χωριά της επικρατείας.
Σχετικές ειδήσεις
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή