Τι να κάνετε με τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν
Το… τσούγκρισμα των κόκκινω αυγών τελείωσε και έχουν μείνει αρκετά που δεν καταναλώθηκαν;
Τα αυγά αξιοποιούνται ως «μεζές» και τις επόμενες ημέρες από το Πάσχα, που συνήθως είναι περίοδος …αποτοξίνωσης από το κρέας και την πολυφαγία. Έτσι, μπορείτε, όσο είναι φρέσκα να τα αξιοποιήσετε σε απλές και ευρηματικές συνταγές.
Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα είναι η εξής:
Υλικά
4 αυγά
2 τομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
4 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα ή πάστα αντζούγιας
μαγιονέζα
- Κόψτε στη μέση κάθε αυγό και αφαιρέστε τον κρόκο.
- Σε ένα μπολ, βάλτε τους κρόκους τις ντομάτες, τις ελιές και τις αντσούγιες ή την πάστα αντζούγιας και την μαγιονέζα, λιώστε και ομογενοποιήστε με ένα βαρύ πιρούνι.
- Γεμίστε με το μείγμα τα ασπράδια χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ή ένα κουτάλι.
- Τοποθετήστε τα σε πιατέλα και καλή σας όρεξη!
Σχετικές ειδήσεις
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή