Γέμιση γαλοπούλας: Η καλύτερη συνταγή
Μία από τις καλύτερες παραδοσιακές γεμίσεις που δίνει ακόμα περισσότερη γεύση στη γαλοπούλα του γιορτινού τραπεζιού!
Συστατικά:
700 γρ κιμά
50 γρ βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό
400 γρ ρύζι
500 γρ κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
50 γρ σταφίδες
50 γρ κουκουνάρι σοταρισμένο ελαφρά
200 μλ ζωμό κότας
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο
Οδηγίες:
Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι, τα μπαχαρικά κι αφήνουμε να σιγοβράσει και να μελώσει η γέμιση. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε. την γαλοπούλα.
Σημείωση: Αυτή η συνταγή είναι για περίπου 4 κιλά γαλοπούλα.
Πηγή: gourmed.gr