Μεγάλη ανατροπή: Το λευκό ψωμί είναι τελικά πιο υγιεινό από το ολικής άλεσης!
Τις ενοχές για την κατανάλωση λευκού ψωμιού επιχειρεί να άρει με άρθρο του ο καρδιοχειρουργός Steven Gundry.
Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ο καρδιοχειρουργός υποστηρίζει ότι ορισμένες τροφές που θεωρούνται «υγιεινές», ρίχνουν την ενέργεια του οργανισμού και προκαλούν προβλήματα δυσπεψίας.
Ο ίδιος μάλιστα έγραψε και βιβλίο λέγοντας ότι κάποιες φυτικές πρωτεΐνες, οι λεκτίνες δημιουργούν προβλήματα στα έντερα.
Στο άρθρο του στην ιστοσελίδα mindbodygreen.com, δίνει συμβουλές για το πώς να αποφύγει κανείς τις λεκτίνες και υποστηρίζει ότι είναι καλύτερα να καταναλώνουμε λευκό ψωμί αντί για ολικής άλεσης.
Επίσης συμβουλεύει να ξεφλουδίζουμε τους ντομάτες πριν τις φάμε, να προτιμάμε καρύδια αντί για κάσιους, να τρώμε ελαιόλαδο και ελιές, αβοκάντο και πράσινα λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών και το σπανάκι.