Δημοπρασία αλά Ελληνικά με σαμπάνιες στο Βεάκειο

Σαμπάνια, αβροφροσύνες, κοσμικότητες και μια δημοπρασία... αλά ελληνικά απέφερε, το απόγευμα της Πέμπτης, στον Δήμο Πειραιά το σεβαστό ποσό των 405.000 ευρώ.
1'

Τα χρήματα αυτά προσέφερε ένας Γερμανός- «φιλέλληνας», όπως διευκρίνιζε ένας φίλος του-, ο κ. Ράϊαν Χίλντεμπραντ (Hildebrant), ο οποίος απέκτησε, αυτό το απόγευμα, στο Βεάκειο, τη MERCEDES 300 SL ROADSTER, μοντέλο του 1960, του πειραιώτη ευεργέτη Κρίτωνα Δηλαβέρη, η οποία από το 1972 ήταν ακινητοποιημένη σε μια αποθήκη του Δήμου.

Κατά τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, που διενήργησε την δημοπρασία, «το άφησαν στην τύχη του με σκοπό να το πάρουν κάποιοι από την πίσω πόρτα» και ευχήθηκε να πάει στα χέρια ανθρώπων, που να το αγαπούν και να μπορούν το συντηρούν.

Έτσι, η δήλωση του ψηλού Γερμανού ότι θα συντηρήσει το αυτοκίνητο και θα το κρατήσει στην Ελλάδα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα.

Γενικά, ο ενθουσιασμός στο πρόσωπο του δημάρχου, που είχε κοντά όλη την οικογένειά του, μέχρι και τα μικρά εγγονάκια του, ήταν εμφανής σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, προφανώς έχοντας πληροφορηθεί ότι είχε εκδηλωθεί αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο με την κατάθεση των απαραίτητων εγγυητικών επιστολών.

Πηγή: pireas2day.gr