Η συνταγή της ημέρας: Λαχματζούν
#tsoulotip: Πρέπει να έχει πυρώσει καλά το ταψί πριν τοποθετήσουμε τη ζύμη επάνω.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 κ.γ. μαγιά, ξερή
150 ml νερό, χλιαρό
1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
200 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
200 γρ. κιμά, αρνίσιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
3 κ.γ. ραζ ελ χανούτ
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το ραζ ελ χανούτ:
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
¾ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν σε σκόνη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
½ κ.γ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com