Η συνταγή της ημέρας: Λαχματζούν

#tsoulotip: Πρέπει να έχει πυρώσει καλά το ταψί πριν τοποθετήσουμε τη ζύμη επάνω.
1'

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 κ.γ. μαγιά, ξερή

150 ml νερό, χλιαρό

1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

200 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο

200 γρ. κιμά, αρνίσιο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

3 κ.γ. ραζ ελ χανούτ

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το ραζ ελ χανούτ:

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

¾ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν σε σκόνη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

½ κ.γ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια

Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

Σχετικές ειδήσεις