Η εορταστική συνταγή της ημέρας: Γεμιστό στήθος γαλοπούλας με κάστανα και σταφίδες
#tsoulotip: 1. Βάζουμε νερό στο ταψί για να μείνει ζουμερή η γαλοπούλα μας. 2. Κάθε 500 γρ. στήθος γαλοπούλας είναι και 30 λεπτά ψησίματος.
ΥΛΙΚΑ
Για τη γαλοπούλα:
1 στήθος γαλοπούλας, ανοιγμένη στη μέση
225 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, ψιλοκομμένο
140 γρ. κάστανα, ψιλοκομμένα
20 γρ. σταφίδες
10 γρ. φασκόμηλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τον πουρέ σελινόριζας:
650 γρ. σελινόριζα
1 lt γάλα, πλήρες
1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
7 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένα, μόνο τα φύλλα
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1+½ κ.σ. μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com