Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με αποξηραμένα φρούτα
#tsoulotip: 1. Πρέπει να έχει κρυώσει καλά το κέικ όταν θα ρίξουμε την επικάλυψη, διότι ενδέχεται να λιώσει η τελευταία. 2. Για να μην κόψει η επικάλυψη, πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
320 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. σταφίδες, σουλτανίνα
150 γρ. κοκτέιλ αποξηραμένων φρούτων
50 γρ. σύκα, αποξηραμένα και κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 ml λικέρ κεράσι
4 αυγά, medium
1 κ.γ. baking powder
40 γρ. φιστίκια, θρυμματισμένα + extra για το σερβίρισμα
½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Διαβάστε περισσότερα στο: giorgostsoulis.com