Η συνταγή της ημέρας: Κιμαδόπιτες με μουστάρδα
#tsoulotip: 1. Αν δούμε πως τα ζυμαράκια δεν ανοίγουν εύκολα, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 2.Ψήνουμε πρώτα από την πλευρά της του κλεισίματος έτσι ώστε να σφραγίσει η πίτα μας.
Αφράτες κιμαδόπιτες που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. και έξτρα για το πασπάλισμα
7 γρ. μαγιά, ξερή
2 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
180 ml νερό, χλιαρό
2 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για το πασπάλισμα
Αλάτι
Για τη γέμιση:
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ. χοιρινό κιμά
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 στικς σέλερι, ψιλοκομμένα
2-3 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο Πέλλας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
250 ml ζωμό βοδινού
6-7 φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το dip:
8 κ.σ. κέτσαπ με θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη
1 κ.σ. κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα:
Σαλάτα της αρεσκείας μας
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com