Η συνταγή της ημέρας: Κιμαδόπιτες με μουστάρδα

#tsoulotip: 1. Αν δούμε πως τα ζυμαράκια δεν ανοίγουν εύκολα, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 2.Ψήνουμε πρώτα από την πλευρά της του κλεισίματος έτσι ώστε να σφραγίσει η πίτα μας.
1'

Αφράτες κιμαδόπιτες που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. και έξτρα για το πασπάλισμα

7 γρ. μαγιά, ξερή

2 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

180 ml νερό, χλιαρό

2 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για το πασπάλισμα

Αλάτι

Για τη γέμιση:

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

250 γρ. χοιρινό κιμά

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

2 στικς σέλερι, ψιλοκομμένα

2-3 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο Πέλλας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

250 ml ζωμό βοδινού

6-7 φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το dip:

8 κ.σ. κέτσαπ με θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη

1 κ.σ. κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα:

Σαλάτα της αρεσκείας μας

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com