Η συνταγή της ημέρας: Παστάκια amandine
#tsoulotip: Προσέχουμε όταν χτυπάμε τα αυγά στο μπολ με το βραστό νερό να μην έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία το τελευταίο, γιατί θα μας ψηθούν τα αυγά.
Συνταγή από τη Ρουμανία για την πιο νόστιμη σοκολατένια τούρτα που έχετε δοκιμάσει.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
260 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
30 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
8 αυγά (medium), χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
50 ml ηλιέλαιο
40 ml νερό
Για τη γέμιση:
330 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 αυγά, medium
3 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
Για το σιρόπι:
400 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.σ. καφέ, της αρεσκείας μας
Για το γλάσο:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
Για το σερβίρισμα:
Σαντιγί
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com