Η συνταγή της ημέρας: Σαραγλί

Σιροπιαστές μπουκίτσες κατευθειάν από τη Θεσσαλονίκη!

#tsoulotip: 1. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε πολύ τα σαραγλί και δεν τα σφίγγουμε πολύ όταν τα τυλίγουμε, διότι όταν ψηθούν ενδέχεται να σκιστούν τα φύλλα και να χυθεί έξω η γέμιση. 2. Βουτυρώνουμε τα σαραγλί για να βγουν πιο τραγανά.

ΥΛΙΚΑ

14 φύλλα κρούστας,

150 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

150 γρ. φιστίκια, θρυμματισμένα

270 γρ. βούτυρο, λιωμένο

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένο

Για το σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

300 ml νερό

50 γρ. μέλι

Φλούδες από ένα πορτοκάλι

1 στικ κανέλα

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com