Η συνταγή της ημέρας: Ψωμί seitan με σάλτσα gravy

#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μυρωδικά επιθυμούμε.
1'

ΥΛΙΚΑ:

620-650 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

360 ml ζωμό λαχανικών

130 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα

45 γρ. μαγιά, διατροφική

2 σκ. σκόρδο

3 κ.σ. soy sauce

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.γ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. θυμάρι, ξερό

Αλάτι

Πιπέρι

Ψητά λαχανικά, για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα gravy:

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, ψιλοκομμένα

2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα

2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

2 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.

2 κ.γ. soy sauce

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

500 ml νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Διαβάστε τη συνταγή στο giorgostsoulis.com

Σχετικές ειδήσεις