Μαμά πήγε με την κόρη της στο σούπερ μάρκετ και της έβαλε στην πλάτη ένα σημείωμα - Δείτε το λόγο

Γιατί αποφάσισε να βάλει στην πλάτη της κόρης της ένα σημείωμα.
facebook
3'

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί ανά τον κόσμο για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού, έχουν αλλάξει πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες.

Τίποτα δεν είναι το ίδιο και όλοι καλούμαστε να τηρούμε τις αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής προκειμένου να εμποδίσουμε, όσο μπορούμε, τη διάδοση του ιού.

Ωστόσο, δεν ακολουθούν όλοι τις συστάσεις των ειδικών ενώ συχνά δεν λείπουν οι αντιπαραθέσεις, οι αψιμαχίες και οι τσακωμοί ειδικά στα σούπερ μάρκετ όπου και εκεί υπάρχουν μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού. Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν στους γονείς να μην παίρνουν μαζί τα παιδιά τους στα ψώνια για λόγους ασφαλείας.

Η MaryAnn Fausey Resendez θέλοντας να προλάβει κάθε κακόβουλο σχόλιο ή κριτική επειδή πήρε μαζί της στο σούπερ μάρκετ την 5χρονη κόρη της, «έδρασε» προληπτικά.

Κόλλησε στην πλάτη της κόρης της ένα σημείωμα όπου εξηγούσε το λόγο που πήγαν μαζί για ψώνια.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τι έγραψε στο σημείωμα:

Από τη στιγμή που η MaryAnn Fausey Resendez δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τη φωτογραφία με την κόρη της και το σημείωμα, οι κοινοποιήσεις ξεπέρασαν τις 43.000 ενώ πολλά ξένα μέσα την αναδημοσίευσαν.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα σχόλια, με αρκετούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να στηρίζουν την MaryAnn κατανοώντας τι σημαίνει να μην μπορείς να αφήσεις σε κάποιον το παιδί σου.

Από την άλλη, αρκετοί σχολιαστές τόνισαν ότι δεν πρέπει οι γονείς να παίρνουν μαζί τα παιδιά στο σούπερ μάρκετ για τη δική τους προστασία.

Σε ορισμένες χώρες, επιτρέπεται μόνο ένα άτομο από κάθε οικογένεια να πηγαίνει για ψώνια. Ωστόσο, όταν ένας γονιός μεγαλώνει μόνος το παιδί του δεν έχει επιλογές , ειδικά αν δεν μένει κοντά του κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο.

Για παράδειγμα, στο Σαν Φρανσίσκο σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των οικογενειών με παιδιά είναι μονογονεϊκές ενώ στην περιοχή Hidalgo, στο Τέξας, όπου ζει η MaryAnn, το ποσοστό είναι πάνω από το ένα τρίτο.

Έτσι, πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν το εξής δίλημμα στην καθημερινή τους ζωή: αφήνουν τα παιδιά μόνα στο σπίτι ή τα παίρνουν μαζί τους για ψώνια με τον φόβο του κορονοϊού;

Ασφαλής απάντηση δεν υπάρχει. Η 26χρονη Izabel Arnold που είναι ανύπαντρη μαμά μιλώντας στο San Francisco Chronicle είπε ότι αισθάνεται συγκλονισμένη και πολύ μόνη.

«Νομίζω ότι όλες οι εργαζόμενες μητέρες που μεγαλώνουμε μόνες το παιδί μας μοιράζονται το ίδιο συναίσθημα: πιστεύουμε ότι έχουμε αποτύχει ως εργαζόμενες και ως μητέρες γιατί και τα δύο απαιτούν την πλήρη αφοσίωσή μας ».

Η Izabel σταμάτησε να βλέπει τους γονείς της επειδή φοβάται μήπως τους εκθέσει στον ιό. Έτσι, έχει την αποκλειστική φροντίδα του γιου της 24ώρες το 24ωρο.

Πηγή: Mothersblog.gr