Δασκάλα γίνεται viral για έναν συγκινητικό λόγο (pic)

Δείτε τι έκανε για τη μαθήτριά της.
facebook
3'

Τα σχολεία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά λόγω του κορονοϊού.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι μια λύση έτσι ώστε οι μαθητές να διατηρήσουν την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία για όσο διάστημα δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο.

Ωστόσο, για τους περισσότερους μαθητές είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, γιατί ακόμα κι αν έκαναν διαδικτυακά μαθήματα, αυτά δεν αφορούσαν στο σύνολο των διδακτικών ωρών ενώ είχαν φυσική παρουσία στο σχολείο.

Η 7χρονη μαθήτρια και η συνάντηση με τη δασκάλα

Η Hannah από τη Φλόριντα των ΗΠΑ είναι 7 ετών και μαθήτρια της Α΄Δημοτικού. Μένει σπίτι παρακολουθώντας μαθήματα μέσω διαδικτύου καθώς το σχολείο της – όπως και όλα της περιοχής – παραμένουν κλειστά εξαιτίας του κορονοϊού.

Πρόσφατα, η μητέρα της Hannah, Kelly Close, δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook μια φωτογραφία της κόρης της μαζί με την δασκάλα της που έγινε viral!

Και όχι άδικα…

Όπως έγραψε, η κόρη της παρότι παρακολουθούσε τα μαθήματα μαζί με τις συμμαθήτριές της, ήταν λυπημένη και δεν είχε καλή διάθεση. Mάλιστα, την τελευταία φορά αποχώρησε από το διαδικτυακό μάθημα.

Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τη δασκάλα της Katie Ricca η οποία την άλλη μέρα πήγε στο σπίτι της μαθήτριάς της και κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, κάθισαν, μίλησαν και διάβασαν μαζί βιβλία.

« Αυτή η γυναίκα είναι μητέρα πέντε παιδιών και παρ΄όλα αυτά ήρθε στο σπίτι μας κάθισε στο δρόμο μαζί με την Hannah προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είναι καλά...», σχολίασε η Kelly Close.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα likes «έπεσαν» βροχή και τα εγκωμιαστικά σχόλια για τη δασκάλα ήταν δεκάδες.

Άνοιγμα σχολείων στην Ελλάδα

Τα σχολεία στη χώρα μας παραμένουν κλειστά έως και τις 10 Μαΐου χωρίς στην παρούσα φάση να έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την επαναλειτουργία τους.

Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται είναι να ανοίξουν περί τα μέσα Μαΐου αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Είναι, λοιπόν, πιθανό στα μέσα Μαΐου να επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές της Γ' Λυκείου και παράλληλα να ανοίξουν τα φροντιστήρια που αυτοί παρακολουθούν.

«Τα στοιχεία έως τώρα είναι αισιόδοξα. Τώρα που μιλάμε οι ειδικοί αναλύουν, συλλέγουν τα δεδομένα για να δουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα έχουν αποδώσει καρπούς. Θα περιμένουμε τα δεδομένα και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για την επόμενη ημέρα. Όταν βγούμε από την καραντίνα θα είμαστε σε μία καθημερινότητα διαφορετική», είχε πει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι «έχουμε εναλλακτικά σχέδια».

Πηγή: Mothersblog.gr