Η συνταγή της ημέρας: Καρυδόπιτα

#tsoulotip: Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό πρέπει πάντα η καρυδόπιτα να είναι ζεστή κατευθείαν από το φούρνο και το σιρόπι κρύο.

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

300 γρ. καρύδια θρυμματισμένα

8 αυγά, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι

1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

50 ml κονιάκ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι:

500 ml νερό

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

1 στικ κανέλας

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com.

Σχετικές ειδήσεις