Η συνταγή της ημέρας: Καρυδόπιτα
#tsoulotip: Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό πρέπει πάντα η καρυδόπιτα να είναι ζεστή κατευθείαν από το φούρνο και το σιρόπι κρύο.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
8 αυγά, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
50 ml κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
1 στικ κανέλας
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com.