Μυρίζει η αναπνοή σου; 7 μυστικά για να είναι πιο δροσερή
Ναι συμβαίνουν και αυτά. Μπορεί το πρωί να βουρτσίζεις σχολαστικά τα δόντια σου αλλά λίγες ώρες αργότερα καταλαβαίνεις πως η ανάσα σου δεν είναι δροσερή και φρέσκια. Και αυτό δεν είναι κάτι ευχάριστο ούτε για εσένα αλλά ούτε και για αυτούς που συναναστρέφεσαι.
Τι μπορείς να κάνεις για να έχεις πάντα φρέσκια και δροσερή αναπνοή;
1)Βούρτσισε τα δόντια οπωσδήποτε δύο φορές την ημέρα. Το βούρτσισμα βοηθά στην ανακούφιση της πλάκας και των βακτηρίων και διατηρεί την αναπνοή φρέσκια και δροσερή.
2)Μάσησε μερικά φύλλα μέντας. Η μέντα είναι το τέλειο υλικό για φρέσκια και δροσερή αναπνοή.
3)Βάλε στη διατροφή σου τροφές με προβιοτικά. Η υγιής αναπνοή βασίζεται σε ένα υγιές έντερο. Το πρόβειο, ελληνικό γιαούρτι και το κεφίρ είναι οι ιδανικές τροφές για να αυξηθούν τα καλά βακτήρια στο έντερο. Και όταν ευδοκιμούν τα καλά βακτήρια υπάρχει λιγότερος χώρος για τα κακά και άρα μικρότερες πιθανότητες για κακοσμία του στόματος.
4)Προτίμησε τσίχλες που περιέχουν ξυλιτόλη. Τι είναι η ξυλιτόλη; Πρόκειται για ένα γλυκαντικό, το οποίο είναι παράλληλα και αντιβακτηριακό, με αποτέλεσμα να απομακρύνει τα κακά βακτήρια και την κακοσμία.
5)Καθάρισε τη γλώσσα σου. Μια κύρια πηγή κακής αναπνοής είναι ένας τύπος βακτηρίων που μισούν το οξυγόνο στο στόμα και ονομάζονται αναερόβια βακτήρια. Δεδομένου ότι δεν τους αρέσει ο καθαρός αέρας, τα βακτήρια φωλιάζουν βαθιά στις επιφάνειες του στόματος σας, προκαλώντας φλεγμονή και αιμορραγία των ούλων, η οποία, με τη σειρά της, δημιουργεί δυσάρεστη αναπνοή. Φρόντισε, λοιπόν, κάθε φορά που πλένεις τα δόντια σου να μην ξεχνάς να τρίβεις με την οδοντόβουρτσα και τη γλώσσα σου.
6)Απόφυγε τη συχνή κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων. Δυστυχώς, τα σκόρδα, τα κρεμμύδια και ο καφές είναι αιτίες κακοσμίας του στόματος. Ε, αν θες να συναντήσεις το amore δεν είναι ανάγκη να καταναλώσεις κάτι από αυτά!
7)Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ. Στο στόμα μας υπάρχουν και καλά βακτήρια, τα οποία μπορούν να σταματήσουν τον πολλαπλασιασμό των επιβλαβών βακτηρίων, διατηρώντας έτσι τη στοματική κοιλότητά μας υγιή. Το αλκοόλ, λοιπόν, έχει την ικανότητα να βλάψει αυτά τα καλά βακτήρια και κατά συνέπεια να προκαλεί κακοσμία στο στόμα. Δε σου λέμε, βέβαια, να μην ξαναγευτείς το αλκοόλ. Απλά να περιορίσεις την κατανάλωσή του.