Έτσι θα φτιάξετε κι εσείς κέικ χωρίς βούτυρο
Αφράτο και μυρωδάτο κέικ που μπορείτε να συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια!
Τώρα που έρχεται Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να μοσχομυρίσει το σπίτι σας. τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάξετε ένα κέικ χωρίς βούτυρο ώστε να είναι και πιο υγιεινό.
Plus: Όπως αναφέραμε του πάει πολύ το παγωτό βανίλια... και μην ξεχάσετε να βάλετε και λίγο σιρόπι βύσσινο. Θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
- Μισό φλιτζάνι (118 ml) γάλα
- Ένα φλιτζάνι (128g) αλεύρι
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Μια κουταλιά αλάτι
- Τρία αυγά
- 3/4 φλιτζάνι (96g) ζάχαρη
Εκτέλεση
Για να γίνει το κέικ σας αφράτο, θα πρέπει να ζεστάνετε το γάλα μέχρι να βράσει και να προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Στη συνέχεια, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε γρήγορα τα αυγά μέχρι να γίνει μια καλή κρέμα.
Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας συνεχώς έως ότου το μείγμα να είναι λείο. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον πέντε λεπτά.
Σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατέψτε το μείγμα αλευριού μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε το ζεστό γάλα και το ξύσμα λεμονιού, χτυπώντας καλά. Βάζετε το μείγμα σε φόρμα που έχετε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνετε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει και στη συνέχεια σερβίρετε.