Τα 4 σοβαρότερα λάθη που κάνεις με την προσωπική σου υγιεινή

Αυτά είναι τα συχνότερα λάθη γύρω από την καθαριότητα
2'

Τα λάθη που θα διαβάσεις παρακάτω ίσως να μην τα έχεις σκεφτεί ποτέ σου. Να μην σε έχει προβληματίσει ποτέ κάποια από τις κινήσεις που θα δεις ή να μην έχεις θεωρήσει πως είναι λάθος.

Αυτά τα λάθη, λοιπόν, καλό θα ήταν να τα αποφεύγεις

1) Στηρίζεις το πρόσωπο στα βρώμικα χέρια σου

Παραδέξου ότι αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα αγγίζεις το πρόσωπό σου ή το στηρίζεις στα χέρια σου. Κάθε φορά όμως που το κάνεις αυτό, μεταφέρεις όλη τη βρωμιά στην επιδερμίδα σου. Σύμφωνα με τους δερματολόγους δημιουργείται λιπαρότητα ενώ μεταφέρονται πολλά μικρόβια και βακτήρια τα οποία συχνά οδηγούν σε δερματικά ξεσπάσματα.

2) Πλένεις το πρόσωπό σου μετά τη γυμναστική

Το πλύσιμο του προσώπου μετά από μια προπόνηση είναι σίγουρα αναζωογονητικό και ακούγεται σαν το πιο υγιεινό πράγμα που μπορείς να κάνεις. Ωστόσο, είναι καλύτερο να ρίξεις λίγο νερό στο πρόσωπό σου πριν από την προπόνηση.

3) Κάνεις πολύ καυτό ντους

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπαίνεις σε ένα ζεστό, αχνιστό ντους. Ωστόσο,το υπερβολικά ζεστό νερό δεν κάνει καλό στο δέρμα σου. Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους, γεγονός που προάγει την απώλεια νερού και επίσης απομακρύνει τα προστατευτικά μαλακτικά έλαια του δέρματος. Όλα αυτά οδηγούν άμεσα σε ξηρό, με φαγούρα δέρμα.

4) Δεν βάζεις κρέμα σώματος αμέσως μετά το ντους

Συνήθως δεν αφιερώνεις πολύ χρόνο μετά το μπάνιο για να απλώσεις τη κρέμα σώματός σου, γνωρίζοντας ότι μπορείς πάντα να το κάνεις αργότερα. Αν το αφήσεις όμως για μετά, δεν πρόκειται να είναι τόσο αποτελεσματική όσο θα μπορούσε να ήταν αμέσως μετά το ντους.