Τι να κάνουν τα παιδιά που δεν θα πάνε διακοπές;

Μπορούν να ασχοληθούν με την κηπουρική!
Photo by Maggie My Photo Album from Pexels
2'

Πρόκειται για ένα διαφορετικό καλοκαίρι από όλα τα προηγούμενα. Λίγο ο κορονοϊός, λίγο ο φόβος των γονιών, λίγο η επικινδυνότητα του να γίνουμε εν δυνάμει φορείς, έκανε τους περισσότερους από αυτούς να σκεφτούν για δεύτερη φορά το θέμα των διακοπών.

Κάποιοι πήραν την απόφαση να πάνε τελικά διακοπές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και κάποιοι άλλοι αποφάσισαν είτε να μείνουν εδώ είτε απλά να στείλουν τα παιδιά στη γιαγιά και τον παππού για να ξεσκάσουν λίγο.

Πώς όμως θα απασχοληθούν τα παιδιά αν δεν υπάρχει θάλασσα κοντά στο σπίτι ή στο χωριό; Η κηπουρική είναι μια υπέροχη δραστηριότητα και άκρως καλοκαιρινή μιας και μπορούν να φυτέψουν ντομάτες, αγγουράκια και πιπεριές που μετά από λίγες εβδομάδες μπορούν να φάνε κιόλας.

Ξεκινήστε

Φυτέψτε λουλούδια και λαχανικά στο σπίτι. Δείξτε στο παιδί σας πώς να βάλει το χώμα στο τενεκεδάκι, πώς θα βάλει τον σπόρο μέσα σε αυτό και πώς πρέπει να το ποτίζει ώστε να το δει να μεγαλώνει σιγά-σιγά. Αυτό είναι ένα υπέροχο και διασκεδαστικό παιχνίδι και θα εκπλαγείτε με πόση λαχτάρα θα κοιτούν τα γλαστράκια τους τα παιδιά καθημερινά για να δουν αν μεγάλωσαν.

Τι μπορείτε να φυτέψετε

Μυρωδικά και λαχανικά, είναι μερικά από όλα εκείνα που μπορείτε να φυτέψετε. Τα παιδιά στο χωριό, ίσως να έχουν τη δυνατότητα να φυτέψουν πολλά περισσότερα πράγματα στο χωριό με τη γιαγιά. Το καλοκαίρι τα μποστάνια γεμίζουν με λαχανικά που φτάνουν κατευθείαν στο τραπέζι.

Να θυμάστε ότι δεν θέλει κόπο για να διασκεδάσουν τα παιδιά και φέτος το καλοκαίρι στο σπίτι. Η καλή διάθεση αρκεί και η αγάπη. Γιατί τα παιδιά αξίζει να ζήσουν ανθρώπινα και να μάθουν περισσότερα για την τροφή τους, για το πράσινο, για τις ωφέλειες που προσφέρουν. Ας λερώσουν λοιπόν τα χεράκια τους φέτος το καλοκαίρι, ας ρίξουν χώμα στο μπαλκόνι ή την αυλή, γιατί μόνο καλό θα τους κάνει. Και αυτή την περίοδο τα παιδιά την αγάπη, τη διάθεση και τις δραστηριότητες τις χρειάζονται όσο τίποτε άλλο.