Tips για να περάσεις ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

Αν κάνεις αυτά τα πράγματα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, τότε η Δευτέρα σου θα είναι πολύ πιο αισιόδοξη.
4'

Η καλή εβδομάδα από το Σαββατοκύριακο φαίνεται. Και αυτό το πιστεούμε. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις μερικές συμβουλές για να περνάς πιο δημιουργικά τα Σκ σου και έτσι να υποδέχεσαι τη νέα εβδομάδα με χαμόγελο.

  1. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο.

Αυτό που θα δώσει έναν διαφορετικό τόνο στο Σαββατοκύριακο σου είναι η αίσθηση ότι δεν υπάρχει ένα αυστηρό και αδιαπραγμάτευτο πρέπει γύρω από κάθε τι. Έτσι, το μυαλό σου να νιώσει τη διαφορά από τις υπόλοιπες μέρες. Φυσικά και μπορείς να προγραμματίσεις κάτι, αλλά μην είσαι αυστηρή, μερικά λεπτά πριν ή μετά δεν θα κάνουν τη διαφορά.

  1. Προγραμμάτισε χρόνο για κάποιο χόμπι ή κάποια νέα δεξιότητα.

Τα Σαββατοκύριακα έχεις τη δυνατότητα να διαθέσεις χρόνο για κάτι που αγαπάς, ή για να βελτιωθείς σε μία δεξιότητα που θα χρειαστεί π.χ. στα μελλοντικά σου επαγγελματικά σχέδια. Το να μάθεις κάτι καινούργιο ή το να εξειδικευθείς σε έναν τομέα που αναπτύσσεται μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να κατακτήσεις κάτι πολύτιμο για σένα και την ανάπτυξή σου.

  1. Διάλεξε το Σάββατο ή την Κυριακή να είναι εντελώς ελεύθερες.

Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να γεμίσει όλο το Σαββατοκύριακο με υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις και καλέσματα τα οποία ενώ σου είναι ευχάριστα, καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χρόνο από ό,τι θα ήθελες. Και καταλήγεις το βράδυ της Κυριακής να σκέφτεσαι ότι πάλι δεν κατάφερες να έχεις χρόνο για όλα όσα ήθελες να κάνεις. Γι’ αυτό, καλό είναι μια ολόκληρη μέρα ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, ας είναι ένα πρωινό και ένα απόγευμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, να είναι εντελώς ελεύθερα. Αυτό θα σου δώσει μια αίσθηση αποφόρτισης, και ότι επιτέλους έχεις την δυνατότητα να μην δεις το ρολόι για κάποιες ώρες ή και για μια ολόκληρη μέρα.

  1. Αν είναι απαραίτητο να δουλέψεις, κάνε το σε αυστηρά όρια.

Η ώρα περνάει πολύ γρήγορα ακόμα και όταν δουλεύεις. Μπορεί να έχεις όλη την καλή διάθεση να δουλέψεις λίγο, αλλά παρόλα αυτά να ξεκινήσεις το πρωί και να τελειώσεις το απόγευμα. Σε όλους έχεις συμβεί. Βάλε ένα όριο και ιδανικά προγραμμάτισε πόσες ώρες θα δουλέψεις το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα ποιες ώρες θα είναι αυτές.

  1. Αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο σου σταθερά σε κάποια εθελοντική δράση.

Όπως έχει πει και ο εκατομμυριούχος Richard Branson, «Είναι εκπληκτικό το πώς εστιάζοντας το μυαλό μας σε ζητήματα όπως η υγεία, η φτώχεια και η αλλαγή του κλίματος μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της σκέψης σας σε άλλους τομείς».
Τα Σαββατοκύριακα είναι μια καλή στιγμή για να συμμετέχεις σε τοπικές και κοινοτικές εθελοντικές εκδηλώσεις. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάθε Σαββατοκύριακο, μπορεί να είναι μία μέρα τον μήνα. Βρες σε τι είδους δράση θα ήθελες να προσφέρεις και για ποιο σκοπό και νιώσε χρήσιμη προσφέροντας σε κάποιον ή σε κάτι που σε χρειάζεται. Τίποτα δεν μας βοηθά να βάλουμε τα πράγματα σε προοπτική και να κάνει τα προβλήματά μας να φαίνονται λίγο μικρότερα, παρά όταν βοηθάμε ανθρώπους λιγότερο τυχερούς από εμάς.

  1. Βάλε την ενέργεια που θέλεις στο βράδυ της Κυριακής.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τις Κυριακές το βράδυ, διακατέχονται οι περισσότεροι από μία βαριά διάθεση. Μην αφήσεις τα βαρετά projects να γεμίσουν τις τελευταίες ώρες της εβδομάδας. Διάλεξε το καλύτερο σου, και φτιάξε μια ρουτίνα που να την περιμένεις για εκείνη την ώρα της εβδομάδας. Ένα βιβλίο, ένα χόμπι, μία βόλτα ή και όλα μαζί, θα ανεβάσουν το ηθικό σου και θα σε οδηγήσουν με θετικότητα στην καινούργια εβδομάδα!

Ευχαριστούμε την Natalia Deligiorgi Certified Performance & Development Coach
Performance Coaching Greece για τις συμβουλές της.