Πράγματα που χρειάζεται μια έγκυος και φοβάται να τα ζητήσει

Η Candace Ganger έγραψε όλα εκείνα που χρειαζόταν στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της και φοβόταν να τα ζητησεί.
Photo by Jonathan Borba from Pexels
2'

Το τρίτο τρίμηνο όπως και η ίδια αναφέρει στο κείμενο που έγραψε ήταν πολύ δύσκολο εκείνη. Ένιωθε συνεχώς εξαντλημένη, αισθανόταν ευάλωτη και ήταν ευσυγκίνητη, πέρα από το συνηθισμένο. Λόγω της συναισθηματικής «υπερφόρτωσης» υπήρχαν πολλά πράγματα που χρειαζόταν όταν βρισκόταν στο τρίτο τρίμηνο και φοβόταν όμως να τα ζητήσει. Ίσως γιατί όπως λέει ένιωθε τρομοκρατημένη για όσα αισθανόταν - διανοητικά και σωματικά - και απ’ όλα όσα είχαν προηγηθεί, και δεν μπορούσε να τα χειριστεί.

Το τρίτο τρίμηνο είναι αναμφισβήτητα το πιο δύσκολο από όλα. Οι γυναίκες νιώθουν πρησμένες και το μόνο που θέλουν είναι απλά να γεννήσουν.

Τι άλλο όμως θέλουν οι γυναίκες σε αυτό το τρίμηνο και φοβούνται να το ζητήσουν; Δείτε τι έγραψε η Candace παρακάτω:

«1.Να με βοηθήσει στο σπίτι με οτιδήποτε

Ακόμα και αν ήταν μικρό και ασήμαντο.

2.Να κοιμηθώ

Αισθανόμουν τόσο κουρασμένη και ο ύπνος μου ήταν άστατος και λίγος, ειδικά αν έχεις και άλλα παιδιά. Θα ήταν λυτρωτικό για μένα να μπορώ να κοιμηθώ μερικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας αν μπορούσε κάποιος να κρατήσει τα παιδιά ή να μαγειρέψει.

3.Να προσέχει τα παιδιά μου

Δεν μιλάω να τα έχει όλη την ημέρα αλλά έστω μερικές ώρες. Να γνωρίζω ότι είναι σε καλά χέρια, χωρίς να αγχώνομαι που δεν μπορώ να τα βοηθήσω όπως πρέπει.

4.Να μου κάνει κάποιος μασάζ την πλάτη και τα πόδια μου

Ήμουν τόσο πρησμένη που δεν μπορούσα να βρω ησυχία. Καμία θέση δεν ήταν βολική και κάθε μου κίνηση μου προκαλούσε πόνο. Ήθελα τόσο απεγνωσμένα ένα μασάζ.

5.Να μου μαγειρέψει ένα ζεστό γεύμα

Είναι τόσο σημαντικό να μην έχεις το άγχος τι να μαγειρέψεις για το μεσημέρι ή το βράδυ. Στην κατάστασή μου, η ιδέα και μόνο ότι μερικές φορές την εβδομάδα θα μαγείρευε κάποιος άλλος για μας ήταν συναρπαστική, όμως παρέμεινε μια ιδέα.

6.Να αναλάβει τις κλασικές υποχρεώσεις του σπιτιού

Εχω μετανιώσει που στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου δεν ζήτησα βοήθεια για το σπίτι. Το να κάνεις δουλειές, ακόμα και τα βασικά, ειδικά στην κατάστασή μου, ήταν επίπονο και μου έπαιρνε πολύ χρόνο.

7.Να με πάρει μια αγκαλιά και να μου πει ότι όλα θα πάνε καλά

Το είχα τόσο μεγάλη ανάγκη, να μου πουν ότι δεν πρέπει να φοβάμαι και ότι όλα θα πάνε καλά. Ήθελα όμως να γίνει αυθόρμητα και όχι να το ζητήσω από κάποιον.»