Πρέπει να φορτίζουμε το κινητό το βράδυ;
Τι πρέπει να κάνουμε
Κακά τα ψέματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας έχουν smartphone. Αυτό έμπρακτα σημαίνει πολλά καλά, όπως σερφάρισμα στο Internet, ατελείωτο chatting με τους φίλους, ακόμα και παρακολούθηση ταινιών. Έμπρακτα, δε χρειάζεται να έχεις μαζί σου υπολογιστή ή laptop για να κάνεις το οτιδήποτε, αφού τα κινητά είναι πλέον πολυμηχανές.
Το αρνητικό που αναπόφευκτα έρχεται μαζί με όλες αυτές τις ευκολίες είναι ότι η μπαταρία των κινητών δεν κρατάει πολύ και λογικό με την τεράστια χρήση που τους γίνεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, καταλήγουμε να τα φορτίζουμε τουλάχιστον μία φορά το 24ωρο, αν όχι και παραπάνω σε πολλές περιπτώσεις.
Η καλύτερη ώρα της μέρας για αυτήν την περίπτωση είναι φυσικά το βράδυ, που θα ξαπλώσεις για να κοιμηθείς, οπότε εκ των πραγμάτων δε θα χρειαστείς τη λειτουργία του και δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να το κάνουν έτσι.
Ήξερες, όμως, ότι αυτό είναι πολύ κακό για το κινητό σου, ειδικά αν σκοπεύεις να το κρατήσεις για πολύ καιρό, πριν κάνεις αγορά κάποιου καινούργιου;
Το βίντεο κι η gallery που βρίσκονται στη συνέχεια σου εξηγούν το γιατί.
Όταν αφήνεις το κινητό σου στη φόρτιση όλο το βράδυ, κάνεις κακό στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Ακριβώς επειδή οι περισσότερες συσκευές χρησιμοποιούν μπαταρίες με λίθιο, είναι πολύ επιρρεπείς όταν έρχονται για πολύ ώρα σε επαφή με ηλεκτρισμό με υψηλή τάση, όπως στις πρίζες του σπιτιού σου.
Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα τη φθορά της μπαταρίας, σε σημείο που μπορεί να κάνει το κινητό σου να κρατήσει λίγο περισσότερο από χρόνο.
Ακόμα κι ο φορτιστής παίζει σημαντικό ρόλο, αφού οι «καλοί» είναι εξοπλισμένοι με ειδικό τσιπ που αποτρέπει την υπερφόρτιση του κινητού. Όπως επίσης και τα καλώδιά του που καλό είναι να είναι συμβατά με γρήγορη φόρτιση για να μη μένει για ώρες η συσκευή στην πρίζα.