Πώς θα χάσετε βάρος ενώ θηλάζετε;

Αυτά τα επτά tips δίνουν την απάντηση. 

Πώς θα χάσετε βάρος ενώ θηλάζετε;
pexels.com
2'

Το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας για την υγιή ανάπτυξή του. Επιπλέον όμως, ο θηλασμός είναι ενισχύει το δέσιμο μωρό σας και είναι μία εμπειρία μοναδική για κάθε γυναίκα.

Πολύ σημαντική την περίοδο του θηλασμού είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και αυτό γιατί όλα τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνετε από τις τροφές που καταναλώνετε, "περνάνε" μέσω του μητρικού γάλακτος στο μωρό.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ειδικοί συμβουλεύουν τις νέες μητέρες να αποφύγουν τις δίαιτες για όσο θηλάζουν, ειδικά τους πρώτους έξι μήνες που τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά από το μητρικό γάλα.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως εάν θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης;

Συμπεριλαμβάνοντας τις κατάλληλες τροφές στο καθημερινό διατροφολόγιό σας, υπάρχει τρόπος. Ποιες είναι αυτές;

1. Πρωτεΐνη

Οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι οι σύμμαχοί σας αυτήν την περίοδο. Η πρωτεΐνη μπορεί να σας προσφέρει όλη την ενέργεια που χρειάζεστε και συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

2. Λαχανικά & φρούτα

Την περίοδο που θηλάζετε είναι σημαντικό να καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά και φρούτα. Έχουν πολλές βιταμίνες, πολύτιμες για τον οργανισμό τόσο τον δικό σας όσο και του μωρού σας και επιπλέον σας κρατάνε χορτάτες, χωρίς να σας χαρίζουν πολλές θερμίδες ή λιπαρά.

3. "Καλά" λιπαρά

Τα λιπαρά είναι απαραίτητα στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Επιδιώξτε την πρόσληψη "καλών" λιπαρών τα οποία μπορείτε να βρείτε σε ποικίλα τρόφιμα όπως για παράδειγμα το αβοκάντο.

4. Τρόφιμα ολικής άλεσης

Προτιμήστε τρόφιμα ολικής άλεσης στη διατροφή σας. Μεταβολίζονται πιο εύκολα χωρίς να τους υπολείπονται θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον είναι φυσική πηγή αμύλου και σακχάρου.

5. Νερό

Την περίοδο του θηλασμού ο οργανισμός σας αφυδατώνεται πιο εύκολα. Η πρόσληψη νερού είναι απαραίτητη για να μείνετε ενυδατωμένη και παράλληλα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Προσπαθήστε να πίνετε περίπου 12-16 ποτήρια νερό την ημέρα.

6. Κρέας & ψάρι

Το κρέας και το ψάρι είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεϊνών και ωμέγα-3. Φροντίστε να τα εντάξετε με μέτρο στη διατροφή σας και θα κάνετε καλό στον οργανισμό και στο σώμα σας.

7. Άσκηση

Εκτός από τη διατροφή, καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους παίζει και η άσκηση. Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητα σας και θα δείτε σύντομα διαφορά και στο σώμα σας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
19:42ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Λάρισα