Τα 4 λαχανικά που θα σας βοηθήσουν να είστε σε φόρμα και υγιείς

Και δε θα αρρωστήσετε αλλά και δε θα παχύνετε, και δεν... και δεν... και δεν...
Photo by Lisa Fotios from Pexels
2'

Φθινόπωρο έχουμε (ίσως και καλοκαίρι με αυτή τη θερμοκρασία αφού δεν λέει να πέσει έστω και λίγο) και πρέπει να φροντίσουμε να τρώμε αρκετά λαχανικά για να είμαστε υγιείς , να μην παχαίνουμε αλλά και για να έχουμε γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Βλέπετε γύρω μας ακόμη υπάρχει ο κορονοϊός και πρέπει να παίρνουμε τις προφυλάξεις μας.

Όπου προφυλάξεις όχι μόνο μάσκα και αντισηπτικό αλλά και σωστή καθώς και υγιεινή διατροφή.

Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ ή στο γειτονικό μπακάλικο για να ανεφοδιάσετε το συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας, δείξτε ιδιαίτερη προτίμηση στα ακόλουθα τέσσερα είδη λαχανικών. Πρόκειται για την crème de la crème των πράσινων προϊόντων, η δράση των οποίων στην υγεία μας είναι σχεδόν «μαγική».

  1. Μπρόκολο: Η σημαντικότερη ιδιότητα του μπρόκολου είναι πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση του καρκίνου. Είναι ιδανικό για όσους πάσχουν από καρδιοπάθειες, καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου. Ο καλύτερος τρόπος για να το φάτε είναι στον ατμό.
  1. Λάχανο: Είτε μαγειρεμένο είτε ωμό, το λάχανο έχει πολλές ιδιότητες. Είναι ιδανικό για υγιή δέρμα και μάτια, πλούσιο σε βιταμίνη Α, βοηθά τους πνεύμονες, το στομάχι και προστατεύει από τον καρκίνο του παχύ εντέρου. Επίσης είναι εξαιρετικό για όσους ασκούνται, καθώς βοηθά στο «χτίσιμο» των μυών.
  1. Σπανάκι: Δεν είναι τυχαία το αγαπημένο λαχανικό του Ποπάυ. Το σπανάκι περιέχει καροτενοειδή που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Α που ενισχύει την όραση και κάνει το δέρμα να λάμπει. Επίσης, είναι ευεργετικό για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση καθώς περιέχει μεγάλα ποσοστά καλίου. Τέλος, δυναμώνει τους μυς και βοηθά τους ασθενείς με αναιμία.
  1. Μαρούλι: Αναλόγως με την ποικιλία, διαφέρουν και τα διατροφικά στοιχεία του μαρουλιού από είδος σε είδος. Το κλασικό μαρούλι θεωρείται και το πιο υγιεινό, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C, φολικό οξύ, μαγγάνιο και χρώμιο. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου που βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος αλλά περιέχει και μαγνήσιο, μια πολύ σημαντική ουσία για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.