Σταμάτησες να βάφεσαι στην καραντίνα; Έτσι θα «αντιδράσει» η επιδερμίδα σου

Δεν είναι κάτι κακό… Το αντίθετο, μάλιστα!
2'

Το μακιγιάζ είναι η καθημερινή στιγμή απόλαυσης για την κάθε γυναίκα. Είναι η ώρα που -μετά την περιποίηση της επιδερμίδας- αφιερώνει στον εαυτό της για να γίνει πιο όμορφη. Άλλη βάφεται, γιατί το επιβάλλει η δουλειά της, άλλη διότι θέλει να καλύψει ατέλειες και σπυράκια και άλλη, επειδή απλά το έχει ανάγκη για να ανέβει η διάθεσή της στα ύψη και να νιώθει υπέροχη. Άλλη, γιατί πολύ απλά θέλει να συνδυάσει όλα τα παραπάνω.

Σε όποια κατηγορία από αυτές κι αν ανήκεις, σίγουρα αυτήν την περίοδο έχεις περιορίσει τελείως ή σχεδόν τελείως το μακιγιάζ σου. Κι αυτό, γιατί η νέα καραντίνα σε κρατά άπειρες ώρες μέσα στο σπίτι σε συνδυασμό με την τηλεργασία. Άρα, για ποιον λόγο να βαφτείς; Ρητορική είναι η ερώτηση.

Αυτόματα, αυτή η αποχή από το μακιγιάζ, σε συνδυασμό με τη skincare routine σου, είναι ικανή να κάνει θαύματα στο δέρμα σου! Ναι, θαύματα. Μέσα σε αυτόν τον σχεδόν ένα μήνα lockdown και τη μη χρήση προϊόντων μακιγιάζ θα ανακαλύψεις το πραγματικό σου δέρμα, αλλά θα δεις και πόσο καλό θα σου κάνει αυτή η κατά τα άλλα δυσάρεστη για όλους συνθήκη. Παρακάτω, σου εξηγούμε αναλυτικά τις πέντε «αντιδράσεις» που θα παρατηρήσεις στην επιδερμίδα σου όσο μένεις… στο σπίτι.

  1. Θα αισθάνεσαι όμορφη έτσι ακριβώς όπως είσαι, δηλαδή φυσική. Βλέποντας συνεχώς και καθημερινά το πραγματικό σου δέρμα, χωρίς μακιγιάζ, στον καθρέφτη, θα σε αποδεχθείς και θα σε αγαπήσεις όπως είσαι στην πραγματικότητα.
  1. Το δέρμα σου θα καταφέρει να βρει την ισορροπία του. Αφαιρώντας τελείως το μακιγιάζ από την καθημερινότητά σου και ακολουθώντας πιστά τη ρουτίνα ομορφιάς σου, η επιδερμίδα σου θα έρθει… στα καλά της. Αυτό σημαίνει πως αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, θα εξαφανιστούν οι γυαλάδες, και αν έχει ξηρό δέρμα, θα πάψει να σε «τραβάει».
  1. Οι πόροι δε θα είναι πια ορατοί. Οι πόροι δεν εξαφανίζονται ποτέ. Όμως, βγάζοντας το μακιγιάζ από την καθημερινότητά σου, τους δίνεις την ευκαιρία να μη φαίνονται σχεδόν… καθόλου.
  1. Πες «αντίο» στα σπυράκια. Αποφεύγοντας τελείως το μακιγιάζ και ακολουθώντας πιστά τη θεραπεία που σου έχει συστήσει ο δερματολόγους σου, τα σπυράκια θα αποτελέσουν παρελθόν.
  1. Οι ρυτίδες θα ανήκουν πια… στο παρελθόν. Κι όμως! Ξεκουράζοντας το δέρμα σου από το μακιγιάζ και ακολουθώντας πιστά τη skincareroutine σου, δίνεις την ευκαιρία στην επιδερμίδα σου να απορροφήσει σωστά κάθε συστατικό. Κατ’ επέκταση καταπολεμώνται πιο ουσιαστικά οι ρυτίδες, ενώ χωρίς μακιγιάζ δείχνεις αρκετά πιο νέα.