Μία βασική λεπτομέρεια που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου

Πάει κάπου το μυαλό σου; 
1'

Καραντίνα, πανδημία, αβέβαιο μέλλον και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και τους χωρισμούς, οι οποίοι καλώς ή κακώς, δεν γνωρίζουν και μάλλον δεν επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες. Από την άλλη, τώρα περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να ενδιαφερθούμε για τις σχέσεις μας και να τις φροντίσουμε, μιας και όλοι τελικά έχουμε συνειδητοποιήσει, ότι αυτό που πραγματικά μετρά στη ζωή, είναι οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας.

Για να φτάσει βέβαια ένα ζευγάρι μέχρι το χωρισμό, προηγούνται αρκετά πράγματα τα οποία σε περίπτωση που τα εντοπίσεις, καλό θα είναι να αναλάβεις δράση. Πάντως, σε πρόσφατη έρευνα, σχετικά με τη λεπτομέρεια που μπορεί να καταστρέψει μία σχέση, τα ευρήματα ήταν άκρως ενδιαφέροντα. Όσο και αν σου κάνει εντύπωση, η πρώτη σε ψήφους, ήταν η παραμέληση της εξωτερικής εμφάνισης!

Και μπορεί να ακούγεται επιφανειακό και ανούσιο, αλλά σύμφωνα με ψυχολόγους εφόσον η εμφάνιση είναι το πρώτο πράγμα που σου κινεί την περιέργεια σε έναν άνθρωπο, είναι και το πρώτο που θα τον ενοχλήσει! Μάλιστα, όπως τονίζουν, το να σταματήσει κάποιος να ασχολείται με την εμφάνισή του, εκτός όλων των άλλων, φανερώνει απουσία αυτοπεποίθησης αλλά και ενδιαφέροντος προς το σύντροφο. Οι υπόλοιπες αιτίες είναι οι εξής:

-Παίρνεις τον άλλο ως δεδομένο

-Αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε κατακλύζουν

-Είσαι επικριτικός απέναντι στο σύντροφό σου

-Αδυναμία κατανόησης των προσδοκιών και των θέλω του συντρόφου σου

-Αρνείσαι να ζητήσεις συγνώμη ακόμη και όταν φταις

-Αποφεύγεις τις συγκρούσεις προκειμένου να διατηρήσεις τη φαινομενική ηρεμία