Ένα resort που πραγματικά κόβει την ανάσα

Ένα υπόσκαφο resort μέσα στην έρημο.
2'

Με την ονομασία Sharaan από τον Jean Nouvel, ένα υπόσκαφο resort θα δημιουργηθεί στους λόφους από ψαμμίτη στην περιοχή AlUla της Σαουδικής Αραβίας, η οποία βρίσκεται περίπου 220 μίλια βόρεια της πόλης της Medina και περιέχεται σε μια τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της Madâin Sâlih της UNESCO.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, το υπόγειο θέρετρο θα δημιουργηθεί στον κοντινό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όπου εκεί μπορεί να βρεθούν τα ερείπια μιας πόλης των Ναβαταίων. Ο λαός των Ναμπατάων κατέλαβε την αραβική έρημο μεταξύ του 2ου και του 4ου αιώνα π.Χ. και δημιούργησε πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Πέτρας στην Ιορδανία, μέσα στους ψαμμίτες της περιοχής.

«ΤοAlUla είναι μουσείο», δήλωσε ο Nouvel. «Κάθε wadi και γκρεμός, κάθε τμήμα της άμμου και βραχώδες περίγραμμα, κάθε γεωλογικός και αρχαιολογικός χώρος αξίζει τη μέγιστη προσοχή μας. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε όλη τη διακριτικότητά του και την ελκυστικότητά του, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον απομακρυσμένο και περιστασιακά αρχαϊκό χαρακτήρα του. Πρέπει να διαφυλάξουμε ένα μικρό μυστήριο, καθώς και την υπόσχεση των ανακαλύψεων που θα έρθουν», είπε ο Nouvel.

Το Sharaan by Jean Nouvel θα περιλαμβάνει 40 δωμάτια και 3 βίλες που θα είναι δημιουργημένες σε γκρεμό, με κάθε σουίτα να έχει μπαλκόνι με θέα στο γύρω τοπίο. Η είσοδος του ξενοδοχείου θα είναι από μια κυκλική αυλή που θα είναι λαξευμένη στην πλαγιά του ψαμμίτη. Από εκεί θα δημιουργηθεί μια σειρά δωματίων γύρω από έναν κεντρικό άξονα ύψους 80 μέτρων. Κάθε σουίτα θα έχει τοίχους από ψαμμίτη που στοχεύουν στη δημιουργία άμεσης σύνδεσης με την πρώην πόλη των Ναβαταίων.