Kαραντίνα για… ζευγάρια: 4 προβλήματα που σίγουρα θα αντιμετωπίσεις

Έχετε τον έρωτά σας; Δεν είναι σίγουρο!
2'

Καραντίνα νούμερο δύο λοιπόν, και όσο κι αν δεν μας αρέσει, θα πρέπει να την υποστούμε και να συμμορφωθούμε με τους κανόνες, μήπως και καταφέρουμε ποτέ να έχουμε τις ζωές μας πίσω. Πριν από την περιπέτεια της πανδημίας, κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι η παραμονή στο σπίτι, θα μπορούσε να φέρει τόσα προβλήματα. Κι όμως, ειδικά τα ζευγάρια, δοκιμάζονται έντονα, μιας και η κακή ψυχολογία σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό, δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση. Σε περίπτωση λοιπόν που περνάς το lockdown με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου, παρακάτω σου έχω τα βασικά προβλήματα που σίγουρα θα αντιμετωπίσεις.

Το πρόβλημα του χώρου

Όλοι θέλουμε λίγες στιγμές μόνο με τον εαυτό μας. Να δούμε τηλεόραση, να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή απλά να μην κάνουμε τίποτα. Αν το σπίτι έχει αρκετά δωμάτια τότε μιλάμε για μεγάλη τύχη. Αν όχι, τότε η κατάσταση δυσκολεύει. Σίγουρα αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να συγκρουστείς. Και όχι ο μοναδικός.

Το πρόβλημα με τις δουλειές του σπιτιού

Πάντα, μα πάντα, ο κλήρος πέφτει στον έναν από τους δύο. Κι έτσι, ο ένας στο τέλος της ημέρας καταλήγει ερείπιο να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του και ο άλλος θέλει να περάσει ευχάριστα την ώρα του μιας και όλη μέρα δεν έκανε απολύτως… τίποτα! Καλό θα είναι λοιπόν να γίνεται μία δίκαιη μοιρασιά.

Η απόλυτη βαρεμάρα

Για επικοινωνία, για κουβέντα ακόμη και για σεξ. Όταν τον άλλο τον βλέπεις όλη μέρα μπροστά σου, είναι απολύτως λογικό κάποια στιγμή να τον βαριέσαι. Πόσο μάλλον όταν κυκλοφορεί με την ίδια φόρμα, μη έχοντας να κάνει απολύτως τίποτα. Μήπως λοιπόν να ντυνόσασταν, να χτενίζατε λίγο τα μαλλιά σας, μήπως και δει ο ένας τον άλλο σαν σύντροφο και όχι σαν ενοχλητικό συγκάτοικο;

Οικονομική ανασφάλεια

Όλα κλειστά, οι δουλειές στο pause και οι λογαριασμοί να τρέχουν. Ίσως αυτή είναι η νέα κανονικότητα. Όσο όμως η κατάσταση αυτή διαρκεί, τα νεύρα για την αβεβαιότητα χτυπάνε κόκκινο. Και κάπως έτσι έρχονται και οι συγκρούσεις. Την πρώτη την υπολογίζω μαζί με το νοίκι.