5 tips για να έχεις απαλά χείλη όλο τον χειμώνα

Μην αμελήσεις τη φροντίδα τους…
2'

Τα χείλη είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες τον χειμώνα. Βλέπεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν έξω σε συνδυασμό με τον κρύο αέρα που «χτυπά» το πρόσωπό μας και την αλλαγή της θερμοκρασίας στους εσωτερικούς χώρους, ταλαιπωρούν αρκετά αυτό το σημείο του προσώπου μας.

Φέτος, μάλιστα, έχει προστεθεί ακόμη ένας παράγοντας που κάνει την περιοχή των χειλιών να έχει μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα. Ποιος είναι αυτός; Μα, φυσικά, η μάσκα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό. Η μάσκα, όπως θα έχεις καταλάβει, τρίβεται πάνω στο δέρμα, αλλά και στα χείλη μας κάνοντάς τα ακόμη πιο ευαίσθητα από όσο είναι. Κι εκεί ακριβώς προκύπτει η ανάγκη για εντατική περιποίηση, φροντίδα και ενυδάτωση των χειλιών. Πώς θα τα καταφέρεις; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές μας, οι οποίες θα σου χαρίζουν ζουμερά, ενυδατωμένα χείλη για… φίλημα.

Έχε παντού μαζί σου ένα lip balm

Στο γραφείο σου, στην τσάντα σου, στο νεσεσέρ σου… Πρέπει να έχεις πάντα διαθέσιμο ένα lip balm για να ενυδατώνεις τα χείλη σου αμέσως μόλις νιώσεις πως είναι ξηρά ή αφυδατωμένα.

Μην αμελείς το ντεμακιγιάζ χειλιών

Μπορεί αυτές τις μέρες να δουλεύεις από το σπίτι, μπορεί όμως να συνεχίζεις κανονικά την εργασία σου. Ό,τι κι αν συμβαίνει, ένα lip gloss για το zoom meeting ή ένα κραγιόν για τη δουλειά θα το φορέσεις. Δεν πρέπει, λοιπόν, να ξεχάσεις στο τέλος της ημέρας -μαζί με το συνολικό ντεμακιγιάζ- να καθαρίσεις καλά και την περιοχή των χειλιών.

Πίνε πολύ νερό

Ενυδατωμένα χείλη σημαίνει και ενυδατωμένο σώμα. Άρα, μην ξεχνάς να πίνεις αρκετά ποτήρια νερό μέσα στην ημέρα.

Μη δαγκώνεις ή γλείφεις τα χείλη σου

Σε μια προσπάθεια να τα ενυδατώσεις, μπορεί και να αρχίσεις να γλείφεις τα χείλη σου. Αυτό είναι λάθος! Χειροτερεύεις πολύ την κατάσταση και μόνο καλό δεν τους κάνεις.

Βάλε στη ζωή σου το lip scrub

Η απολέπιση χειλιών είναι τόσο απαραίτητη όσο η απολέπιση προσώπου και σώματος. Κάνε, λοιπόν, δύο φορές την εβδομάδα lip scrub, ώστε να απομακρύνεις όλα τα νεκρά κύτταρα, να ενεργοποιείς την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και κατ’ επέκταση να έχεις ζουμερά και ενυδατωμένα χείλη.