Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που όλοι λένε, γύρω από το σεξ

Και είναι πιο σοβαρό από όσο πιστεύαμε. 
2'

Ψέματα καλώς ή κακώς, αναγκαζόμαστε να λέμε σε καθημερινή βάση. Άλλα είναι καλοπροαίρετα και έχουν ως σκοπό να διαφυλάξουν ισορροπίες ή ενδεχομένως και την καλή ψυχολογία κάποιου ανθρώπου, άλλα είναι ακριβώς το αντίθετο και μοναδικό σκοπό έχουν να βλάψουν και να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις. Υπάρχουν βέβαια και τα παθολογικά ψέματα, όπου εκεί καλό θα ήταν να αναλάβει η επιστήμη.

Ψέματα επίσης, συνηθίζουμε να λέμε και σε ό, τι έχει να κάνει με τον ερωτικό τομέα, και ιδίως τις ερωτικές μας εμπειρίες. Στην προκειμένη, άντρες και γυναίκες, έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε φοιτητές, οι νέοι μεταξύ 18-30 ετών, συνηθίζουν να λένε ψέματα, όταν καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν στο σεξ.

Φοιτητές Πανεπιστημίου λοιπόν, και των δύο φύλων, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα διευκρινίστηκε ότι οι απαντήσεις τους θα περάσουν από ανιχνευτή ψεύδους, ενώ στην άλλη όχι. Το αποτέλεσμα ήταν τα κορίτσια της δεύτερης ομάδας να έχουν λιγότερους σεξουαλικούς παρτενέρ στη ζωή τους, να έχουν κάνει σεξ για πρώτη φορά σε μεγαλύτερη ηλικία και να έχουν κάνει λιγότερα one night stands. To ακριβώς αντίθετο φυσικά συνέβη με τα αγόρια, τα οποία εφόσον δεν… περνούσαν από… έλεγχο, τα φούσκωσαν κάπως τα πράγματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ψέματα και οι υπερβολές λέγονται ή γίνονται σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική συμπεριφορά και τις προσδοκίες της κοινωνίας από τον καθένα. Όσο λοιπόν κι αν τα χρόνια περάσουν, και όσο κι αν προοδεύσει η κοινωνία, τα στερεότυπα δύσκολα θα αλλάξουν.