Μητέρα επέστρεψε στο σπίτι της μετά από 100 μέρες μάχης με τον κορονοϊό

Άφησε το νοσοκομείο μετά από 100 μέρες και επιτέλους επέστρεψε στο σπίτι της και την οικογένειά της.
Rodolfo Lopez
2'

Μία μητέρα τριών παιδιά διαγνώστηκε με κορονοϊό δύο μήνες μετά τη γέννηση του τρίτου της παιδιού και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τέσσερις μήνες. Μάλιστα! Τέσσερίς μήνες χρειάστηκε να μείνει στην ΜΕΘ.

Η Reyna Lopez από την Arizona των Η.Π.Α, επέστρεψε στα δύο μεγαλύτερα παιδιά της ηλικιών 4 και 2 ετών και τον σύζυγό της, Rodolfo Lopez, μετά από 100 μέρες νοσηλείας.

Η ίδια εύχεται να δει ξανά και τον 6 μηνών γιο της, Noah, που όλο αυτό το διάστημα τον φρόντιζε η μητέρα του συζύγου της, στο Missouri των Η.Π.Α.

"Δεν θέλω να θυμάμαι, τίποτε από ο,τι έζησα", αναφέρει η ίδια στο "Good Morning America" όταν ρωτήθηκε για το εάν της έλειψαν τα παιδιά της και συνέχισε. "Είναι πολύ δύσκολο γιατί νιώθω ότι έχασα πολύτιμο χρόνο από τα παιδιά μου. Μεγάλωσαν πολύ!"

Και ο μικρός Noah και ο Rodolfo Lopez επίσης είχαν βρεθεί θετικοί στον COVID-19 τον Ιούνιο. Και ενώ οι ίδιοι είχαν ήπια συμπτώματα, η κατάσταση της Reyna Lopez κρίθηκε κρίσιμη και τοποθετήθηκε σε μηχανήματα υποστήριξης και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

"Ήταν μια τρομερή εμπειρία", ανέφερε ο σύζυγός της και συνέχισε, "Ήταν μια τρομερή εμπειρία, εγώ μόνος μου άρρωστος με ένα μωρό δύο μηνών, μη μπορώντας να φροντίσω τις δύο κόρες μου και να μην μπορώ να μιλήσω στην Reyna."

Η Reyna Lopez πέρασε 88 μέρες στην ΜΕΘ, διασωληνωμένη και σε άσχημη κατάσταση. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των εβδομάδων ο σύζυγός της, της τηλεφωνούσε μέσω Zoom ώστε να δει τη γυναίκα του ο ίδιος και οι κόρες του, αλλά τις περισσότερες φορές δεν τα κατάφερνε.

"Τηλεφωνούσα έξι φορές την ημέρα και δεν άλλαζε τίποτε. Συνέχιζε να είναι πολύ άρρωστη και σε κωματώδη κατάσταση".

Όταν τελικά στο τέλος του Αυγούστου κατάφερε να τη δει, εκείνη απλά του χαμογέλασε.

"Δεν μπορούσε να κουνηθεί. Απλά με κοίταξε και χαμογέλασε. Ήμασταν αρκετά ενθουσιασμένοι που επιτέλους ξύπνησε, αλλά μετά συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε κι άλλο δρόμο μπροστά μας μέχρι να μπορέσει να περπατήσει ξανά, να μιλήσει και να κάνει ό,τι έκανε πριν νοσηλευτεί!".

Οι φωτογραφίες της μητέρας αυτής κάνουν το γύρο του διαδικτύου που επιτέλους κατάφερε να δει ξανά την οικογένειά της και τα παιδιά της μετά από τόσο καιρό.

Το μήνυμά της; Απλό! Ότι ο κορονοϊός δεν αστειεύεται. Υπάρχει εκεί έξω και είναι επικίνδυνος.

πηγή: Goodmorningamerica.com