Γιατί όταν ήμαστε σε σχέση έχουμε περισσότερες κατακτήσεις;

Ρίχνουμε φως στο μεγάλο αυτό μυστήριο!
1'

Η καρδιά και τα συναισθήματα είναι περίεργο πράγμα και δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Κάπως έτσι είναι και ο έρωτας. Δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει, ούτε φυσικά με ποιον, και κάθε φορά που σε χτυπάει, τα γκρεμίζει όλα στο πέρασμά του. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το timing και το πόσο σημαντικό είναι. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτού, είναι κάτι που σίγουρα έχεις παρατηρήσει έστω και μία φορά στη ζωή σου: Όταν είσαι σε σχέση έχεις περισσότερες κατακτήσεις!

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Ερευνητές λοιπόν, έκαναν ένα πείραμα, ανάμεσα σε γυναίκες, στις οποίες έδειξαν φωτογραφίες αντρών ή και μέρη αντρικών σωμάτων όπως για παράδειγμα τα χέρια. Παρατηρήθηκε λοιπόν, ότι οι περισσότερες όταν μάθαιναν τις βαθμολογίες των υπόλοιπων γυναικών, έτειναν να αλλάζουν τις απαντήσεις τους προκειμένου να συμφωνούν με την πλειοψηφία.

Το… φαινόμενο αυτό, ονομάζεται «mate choice copying», σε απλά ελληνικά «μίμηση του διπλανού», η οποία μπορεί να συμβαίνει ακόμα και υποσυνείδητα. Όταν για παράδειγμα ένας άντρας κυκλοφορεί με την κοπέλα του, αμέσως αποκτά τα χαρακτηριστικά του σωστού συντρόφου για τις υπόλοιπες γυναίκες (τρελή είναι αυτή που κάθεται μαζί του;) κάτι το οποίο αντίστοιχα συμβαίνει και με τις γυναίκες.

Τελικά, είναι όντως άδικη η ζωή!