Τα δύο είδη σχέσεων που επηρεάζονται αρνητικά από την πανδημία

Πάει κάπου το μυαλό σου; 
1'

Διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, και ίσως να μας περιμένει ακόμη ένα τους επόμενους μήνες, μέχρι να αρχίζει να μοιράζεται ευρέως το πολυαναμενόμενο εμβόλιο. Όπως είναι φυσικό, η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να κάνει κάτι, μιας και όλοι μας βρισκόμαστε περιορισμένοι στα σπίτια μας.

Μαζί με διάφορους τομείς της ζωής μας που επηρεάζονται από την πανδημία, είναι και οι σχέσεις, οι οποίες σε αντίθεση με τις προβλέψεις, πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι, ότι ούτε τα διαζύγια ούτε και οι χωρισμοί αυξήθηκαν, ενώ αντιθέτως βιώνουμε ένα πρωτοφανές baby boom!

Yπάρχουν βέβαια και κάποιες πολύ συγκεκριμένες σχέσεις που επηρεάζονται αρνητικά από την επικρατούσα κατάσταση. Αυτές είναι οι νέες σχέσεις και οι… ελεύθερες σχέσεις.

Όπως είναι φυσικό, η πρώτη κατηγορία αντιμετωπίζει βασικά προβλήματα μιας και την περίοδο αυτή είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν συχνά ραντεβού για ποτό ή φαγητό, ενώ ακόμη και ένας περίπατος, μπορεί να γίνει κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και όχι εύκολα. Την εποχή δηλαδή που θέλεις να βλέπεις τον άλλο περισσότερο από τον καθένα, οι συνθήκες σου το στερούν.

Όσον αφορά στις ελεύθερες σχέσεις και αυτές που βασίζονται κυρίως στο σεξ, είναι λογικό να… παγώνουν, μιας και αφενός δεν υπάρχει η απαραίτητη εμπιστοσύνη, και αφετέρου και σε αυτή την περίπτωση, οι συναντήσεις είναι πολύ δύσκολες.