Πώς θα καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα μέσω μηνύματος

Για όλα υπάρχει λύση!

Πώς θα καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα μέσω μηνύματος
2'

Η επικοινωνία εδώ και καιρό, έχει μπει σε νέο, εντελώς καινούριο καθεστώς, το οποίο περιλαμβάνει τα γραπτά μηνύματα. Είναι πιο εύκολα, λιγότερο άμεσα και καμία φορά σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση όταν δεν έχεις όρεξη να μιλήσεις. Επίσης, είναι ό, τι πρέπει για κάποιον που κρύβει πράγματα!

Και μιας και διανύουμε τη δεύτερη καραντίνα μας, και ποιος ξέρει πόσες ακόμα, τα μηνύματα έχουν γίνει ο βασικός πυλώνας επικοινωνίας, μιας και η άμεση επαφή είναι από δύσκολη έως απαγορευμένη.

Παλαιότερα, συνήθως λέγαμε, ότι η γλώσσα του σώματος ή ο τρόπος που κάποιος σε κοιτάζει, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τον χαρακτήρα ή τα λεγόμενά του. Αν για παράδειγμα δεν κάνει οπτική επαφή ή μιλάει γρήγορα, συνήθως λέει ψέματα.

Και αν στις πρόσωπο με πρόσωπο επαφές είναι πιο εύκολο να ψυχολογήσεις τον συνομιλητή σου, τι γίνεται όταν η επικοινωνία με το έτερον ήμισυ γίνεται μέσω μηνυμάτων; Υπάρχει άραγε τρόπος να εντοπίσεις το ψέμα ακόμα και… εξ’ αποστάσεως;

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, είναι δυνατόν να ανιχνευθεί το ψέμα μέσω μηνύματος, αν παρατηρήσεις κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Όταν λοιπόν μία γυναίκα λέει ψέματα, τείνει να γράφει πιο μακροσκελή μηνύματα (από τις 8 σειρές που είναι ο μέσος όρος, ανεβαίνει στις 9 σειρές όταν αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια). Σε αντίθεση βέβαια με τον άντρα, ο οποίος στέλνει ακριβώς το ίδιο μέγεθος μηνύματος είτε λέει αλήθεια είτε όχι!

Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι τρόποι για να εντοπίσεις… τον ψεύτη! Όσον αφορά στις λέξεις που χρησιμοποιούμε όταν λέμε ψέματα, οι γυναίκες αναφέρουν συχνά την λέξη "εγώ" ενώ και τα δύο φύλα χρησιμοποιούν λέξεις όπως "πιθανόν", "ενδεχομένως" και "ίσως".

Και κάτι πολύ χρήσιμο: Όταν λέμε ψέματα, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, αργούμε αρκετά να απαντήσουμε!!! Και αυτό είμαι σίγουρη ότι το έχεις κάνει κι εσύ. Οπότε το νου σου...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή