Όλοι οι λόγοι για να βάλεις τη σοκολάτα στη διατροφή σου

Μήπως ήρθε η ώρα να τσιμπήσεις ένα κομματάκι σοκολάτας;
1'

Όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουμε πως η κατανάλωση σοκολάτας μας παχαίνει και βλάπτει τον οργανισμό. Ωστόσο, ένα μικρό κομμάτι, ή ένα ρόφημα από αυτό το συστατικό, αρκούν για να ικανοποιηθεί η επιθυμία μας για γλυκό. Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν πως η σοκολάτα μπορεί να προσφέρει πολλά στην υγεία μας ξεκινώντας φυσικά από την ενίσχυση της διάθεσής μας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η σοκολάτα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες τις οποίες αγνοούμε. Αρχικά είναι πολύ πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία βρίσκονται στο κακάο και μπορούν να μειώσουν σημαντικά την αρτηριακή πίεση.

Συγκεκριμένα η μαύρη σοκολάτα περιέχει χημικές ουσίες με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των φλεγμονών. Επιπλέον η σοκολάτα ενισχύει τη μνήμη ενώ παρέχει στο δέρμα σου προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Ναι, κι όμως.

Έρευνες διαπίστωσαν πως όσοι έτρωγαν συχνά μαύρη σοκολάτα με υψηλά επίπεδα φλαβανόλης είχαν διπλασιάσει την προστασία τους από την έκθεση στον ήλιο. Ωστόσο η κατανάλωσή της πρέπει να γίνεται πάντα σε λογικά πλαίσια αφού η υπερκατανάλωση θα οδηγήσει σε αύξηση βάρους και ζάχαρο.