Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να πίνουν τα παιδιά περισσότερο νερό

Ακόμα και τον χειμώνα, η επαρκής πρόσληψη νερού είναι πολύ σημαντική.

Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να πίνουν τα παιδιά περισσότερο νερό
pexels.com
2'

Το νερό αποτελεί πάνω από το 50-60% του σωματικού βάρους και είναι πολύ σημαντικό για όλες τις λειτουργίες του σώματος, από τη θερμορύθμιση έως την οξυγόνωση.

Καθημερινά, ο οργανισμός χάνει νερό με διάφορους τρόπους, από τον ιδρώτα, τα ούρα κτλ, για αυτό και η επαρκής πρόσληψη είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα για τα παιδιά τα οποία είναι πιο ευάλωτα στην αφυδάτωση. Ο κίνδυνος της αφυδάτωσης ελλοχεύει όλον τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι, όπως πιθανόν να πιστεύουν οι περισσότεροι.

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ένα παιδί ανάλογα με την ηλικία του;

Η ποσότητα των υγρών που χρειάζεται ένα παιδί για να καλύψει τις ανάγκες του εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο, το ύψος και το βάρος του, τις δραστηριότητες που κάνει μέσα στην ημέρα, αλλά και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει και το verywellfamily.com, οι κατευθυντήριες οδηγίες των ειδικών είναι οι εξής:

  • αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 4-8 ετών: 7 φλιτζάνια την ημέρα
  • κορίτσια, ηλικίας 9-13 ετών: 9 φλιτζάνια την ημέρα
  • αγόρια, ηλικίας 9-13 ετών: 10 φλιτζάνια την ημέρα
  • κορίτσια, ηλικίας 14-18 ετών: 10 φλιτζάνια την ημέρα
  • αγόρια, ηλικίας 14-18 ετών: 14 φλιτζάνια την ημέρα

Τι μπορείτε να κάνετε για να πίνει το παιδί επαρκή ποσότητα νερού μέσα στη μέρα;

Βάλτε μπουκαλάκια με νερό σε διάφορα σημεία του σπιτιού

Ειδικά την περίοδο αυτή που τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε νερό, οποιαδήποτε στιγμή. Αφήστε μπουκάλια με νερό στο δωμάτιό τους όπου διαβάζουν ή παίζουν, στο τραπέζι της κουζίνας κ.τ.λ.

Προσθέστε γεύση

Μπορείτε να κάνετε ένα ποτήρι με νερό ακόμα πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά, προσθέτοντας μέσα μία φέτα λεμόνι ή πορτοκάλι, στικ κανέλας ή ακόμα και μερικά φυλλαράκια δυόσμο. Το νερό αμέσως θα πάρει γεύση και τα παιδιά θα το πιούν με περισσότερη όρεξη.

Εφοδιαστείτε με παιχνιδιάρικα ποτήρια ή μπουκάλια

Ένα πιο ιδιαίτερο, χρωματιστό παγουρίνο ή ποτήρι, μπορεί να ενθαρρύνει τα παιδιά να πιούν περισσότερο νερό. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να γεμίζετε ξανά και ξανά το ίδιο σκεύος, χωρίς να πετάτε συνέχεια άδεια μπουκάλια.

Δώστε το καλό παράδειγμα

Τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές των γονιών τους. Εάν θέλετε το παιδί σας να πίνει περισσότερο νερό, δεν έχετε παρά να του δώσετε πρώτα εσείς το καλό παράδειγμα, πίνοντας νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή