Σημάδια στα νύχια: Τι σημαίνουν;

Σε προειδοποιούν για την υγεία σου.

Σημάδια στα νύχια: Τι σημαίνουν;
2'

Η περιποίηση των νυχιών και το μανικιούρ είναι μια από τις αγαπημένες διαδικασίες όλων των γυναικών. Αισθάνονται όμορφα, φροντίζουν τον εαυτό τους και έχουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα στα νύχια τους. Κι εσύ έτσι δεν νιώθεις; Σίγουρα, όμως, θα υπάρχουν φορές που αφήνεις και άβαφα τα νύχια σου.

Χρειάζεται, άλλωστε, για να ξεκουραστούν και να «αναπνεύσουν» από τις πολλές φορές που έχεις χρησιμοποιήσει βερνίκι νυχιών. Μήπως, λοιπόν, αφήνοντάς τα άβαφα έχεις παρατηρήσει κάποια σημάδια πάνω στα νύχια σου; Λεκέδες, γραμμές και γενικότερα αλλοιώσεις που σε κάνουν να απορείς τι είναι αυτά και τι ακριβώς συμβαίνει.

Αν αυτά τα σημάδια είναι επίμονα σημαίνει πως κάτι τρέχει με την υγεία σου και πρέπει άμεσα να δράσεις. Δες παρακάτω ποια είναι αυτά τα πέντε σημάδια και τι ακριβώς σημαίνουν.

Οριζόντιες γραμμές

Αν παρατηρήσεις οριζόντιες γραμμές στα νύχια υπάρχουν δύο περιπτώσεις: ή η μανικιουρίστ σού έχει τραυματίσει το νύχι ή υπάρχει πρόβλημα ψωρίασης ή θυρεοειδούς.

Λευκό μισοφέγγαρο στη βάση του νυχιού

Αν αυτό το σημάδι είναι ελαφρώς εμφανές, μη δώσεις σημασία. Αν, όμως, επιμένει για πολύ καιρό θα πρέπει να ελέγξεις την υγεία του ήπατος και της καρδιάς σου.

Μαύρες/καφέ ρίγες

Πρόκειται για ένα από τα σημάδια στα οποία πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία. Ειδικά αν η ρίγα ξεκινά από τη βάση του νυχιού, αυτό σημαίνει πως μπορεί να έχεις εμφανίσει μελάνωμα. Μπορείς να το προλάβεις εγκαίρως μιας και το μελάνωμα στα νύχια θεραπεύεται.

Εύθραυστα νύχια

Το πιο πιθανό είναι να μην ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και να έχεις έλλειψη βιταμινών με αποτέλεσμα να σπάνε τα νύχια σου. Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και το άγχος και βάλε στη ζωή σου τροφές με σίδηρο, βιταμίνη D & B.

Κοίλα νύχια

Η κοιλονυχία δείχνει πως ίσως έχεις αναιμία, γιατί δεν μεταβολίζεις καλά τον σίδηρο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή