3 λόγοι για να μη φοράς μακιγιάζ κάτω από τη μάσκα σου

Δεν είναι απαραίτητο να βάφεσαι όσο φοράς μάσκα!

3 λόγοι για να μη φοράς μακιγιάζ κάτω από τη μάσκα σου
2'

Η μάσκα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες το απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητάς μας. Υπάρχει στο γραφείο μας, στην τσάντα μας, στις τσέπες και σε κάθε νεσεσέρ μιας και δεν πρέπει ποτέ να την ξεχνάμε για να προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας.

Πολλές γυναίκες με αυτήν τη νέα και πρωτόγνωρη συνθήκη έχουν διχαστεί και αναρωτηθεί αν χρειάζεται να φορούν μακιγιάζ. Μιας και το ένα τρίτο του προσώπου είναι καλυμμένο με τη μάσκα, σκέφτονται πως δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύουν χρόνο και να ασχολούνται με το μακιγιάζ τους.

Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι καθαρά μια προσωπική επιλογή. Αν κάποιος θέλει να βαφτεί για να νιώσει όμορφα- έστω και κάτω από τη μάσκα- είναι δικό του θέμα. Αν, από την άλλη, δε θέλει να μακιγιαριστεί, είναι επίσης δική του απόφαση. Ωστόσο, αν δεν το γνωρίζεις, υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που ίσως και να σε πείσουν να σταματήσεις να φοράς μακιγιάζ για όσο ακόμα χρειάζεται να φοράς μάσκα. Ποιοι είναι αυτοί; Δες παρακάτω.

Δε θα δει κανένας το κραγιόν σου

Δεν είναι κρίμα να βάζεις κραγιόν και να μην το βλέπεις κανένας; Άσε που πασαλείβεσαι, μένει πάνω στη μάσκα και μετά χρειάζεσαι αρκετό χρόνο μέχρι να το απομακρύνεις και να την απολυμάνεις.

Αφήνεις την επιδερμίδα σου να «αναπνέει»

Η αποχή για ένα διάστημα από το μακιγιάζ μόνο καλό μπορεί να κάνει στο δέρμα σου. Το αφήνει να «αναπνέει» και προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ναι, κι όμως! Όταν δε βάφεσαι, ταλαιπωρείται λιγότερο η επιδερμίδα σου και είναι πιο λαμπερή και υγιής.

Δε βγάζεις σπυράκια

Η τριβή της μάσκας πάνω στην επιδερμίδα σου, ο ιδρώτας που αναπτύσσεται σε αυτήν την περιοχή σε συνδυασμό με το μακιγιάζ δημιουργούν ένα κακό περιβάλλον ανάπτυξης μικροβίων και βακτηρίων. Αυτά με τη σειρά τους οδηγούν σε σπυράκια και δερματικές εξάρσεις και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Χωρίς μακιγιάζ, όπως καταλαβαίνεις, τα πράγματα μπορούν να είναι πολύ καλύτερα και τα σπυράκια… ανύπαρκτα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή